Averechts Russisch afkanten - Breiclub.nl
Averechts Russisch afkanten

Averechts Russisch afkanten: In een eerder blog heb ik jullie al mijn favoriete methode van afkanten laten zien: De Russische methode. Dit is een hele elegante afkantmethode om een zeer elastisch afgekant werkstuk te krijgen. Dit is voor mij vaak van belang, omdat ik veel ajour omslagdoeken brei, die het best tot hun recht komen als je ze nat opspant. Dit kan alleen als de rand voldoende “rek” heeft.

Maar wat nou als je aan de verkeerde kant van het werk moet afkanten? Denk bijvoorbeeld aan een situatie, dat je te weinig garen hebt om nog een naald te breien voordat je gaat afkanten. In zo’n geval is het fijn om te weten dat je ook averechts Russisch kan afkanten!

Instructies voor averechts Russisch afkanten zien er in het kort zo uit:

Averechts Russische afkantmethode (elastisch afkanten aan de verkeerde kant van het werk): *2 av samenbr, haal 1 steek af van de rechternaald naar de linkernaald; herhaal vanaf * tot de steken op zijn.

Averechts Russisch afkanten stap voor stap

1. Brei de eerste 2 steken averecht samen.

2. Haal de gebreide steek af van de rechternaald naar de linkernaald.

Averechts Russisch afkanten

3. Herhaal stappen 1 en 2 totdat alle steken op zijn. Aan de verkeerde kant van het werk ziet het geheel er dan als volgt uit:

Averechts Russisch afkanten

En aan de goede kant van het werk ziet er zo uit:

Averechts Russisch afkanten

Best fraai, nietwaar?

Heb jij deze afkantmethode wel eens gebruikt?

Corrie
Door

Corrie

op 11 Mar 2016

Dat ziet er moo uit, ga ik zeker uitproberen, dank je voor het delen

Thys Lieve
Door

Thys Lieve

op 20 Mar 2016

Vind ik leuk om eens anders af te kanten, want inderdaad nog nooit in averechtse naald afgekant. Ga ik zeker eens toepassen. Bedankt voor de tip!

Reactie plaatsen