Leuke gehaakte dingen ! Vier de liefde...
Vier de liefde met leuke gehaakte dingen !

Vier de liefde met leuke gehaakte dingen ! Als tiener was ik dol op Valentijnsdag, al dat roze, bloemen en hartjes en de spanning of er echt een kaart door de brievenbus zou komen. Ik blijf er dol op, je moet nooit een gelegenheid voorbij laten gaan om de liefde te vieren. Want wat is er nu mooier? Of het de liefde voor je partner is, voor je kinderen, je ouders of je beste vrienden. Laat het ze zo nu en dan even weten.

Ik ben zelf niet zo van de commercie rondom Valentijnsdag, ik denk dat een persoonlijke geste veel meer zegt dan een duur cadeau uit de winkel.

Het gaat erom de ander de liefde te laten voelen, voor mij kan dat maar op 1 manier en dat is iets zelf maken.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke gehaakte dingen die te maken hadden met Valentijnsdag en ik ben echt hele leuke dingen tegen gekomen. Ik zat er gewoon bij te zwijmelen.

Hartjes vlaggetjes 

Vier de liefde met leuke gehaakte dingen

Ik kwam tijdens mijn zoektocht hele leuke gehaakte vlaggetjes tegen, helaas zonder patroon. Ik ben verder gaan zoeken en kwam dit leuke patroon tegen, het is weliswaar geen vlaggetje, maar je kunt het patroon als basis gebruiken.

En dat het in het Japans is maakt ook niet zoveel uit, de plaatjes zijn wel duidelijk. (het kan ook chinees zijn) Je kunt van een aantal losse vlaggetjes een leuke vlaggenlijn maken door ze te verbinden met een lossenslinger. Leuk om in je huis een romantisch accent aan te brengen.

Natuurlijk kun je dit randje met hartjes ook maken en een leuk plekje geven.

Liefdesslot

Vier de liefde met leuke gehaakte dingen

Wat ik nog romantischer vindt, is in Parijs een slotje hangen aan de Pont des Arts. Helaas is dit niet meer mogelijk, ze hebben er houten platen voor gezet omdat de brug gebukt gaat onder het gewicht van al die slotjes.

Met dit patroon , kun je zelf een slotje haken en misschien aan je eigen bruggetje hangen, of met een magneetje erachter geplakt op je memo bord of als decoratie ergens neerleggen. Ik vindt het een heel lief idee.

Kaartje 

Vier de liefde met leuke gehaakte dingen

Natuurlijk kun je altijd een kaartje sturen, ik denk dat deze wel geschikt is. Een ontzettend leuk idee en niet teveel werk, dan kun je er naar meerdere eentje sturen! 

Klein hartje

Vier de liefde met leuke gehaakte dingen

Een klein hartje kun je overal voor gebruiken, wat is nu leuker om zo’n hartje tussen je ontbijtje te vinden, of ergens waar de ontvanger het niet verwacht?

Dit  kleine hartje is zo gemaakt en je kunt er altijd wel iets liefs mee doen.

Genoeg inspiratie voor Valentijnsdag denk ik zo. Ik ga maar posten bij mijn eigen brievenbus, wie weet valt daar wel een kaartje binnen?

Ik ben benieuwd of jullie iets doen voor Valentijnsdag of misschien iets liefs hebben gekregen? Laat het me weten! 

Hou je haaks, Es Maakt Het

Marcella Mercks
Door

Marcella Mercks

op 10 Feb 2016

Wat een mooie Blog weer Esther. Ik ben trots op je <3

Reactie plaatsen