Paasversiersels voor de ontbijtpaastafel - Breiclub.nl
Haken voor de ontbijtpaastafel

Tja, net als met kerstmis ontkom je rond de paasdagen er ook niet aan. Het is straks weer tijd om ons huis in de paassfeer te brengen. Gelukkig duurt het nog even en hebben we tijd genoeg om aan het haken te slaan. Zodat we zelf mooie paasversiersels kunnen maken.

Waar we met kerstmis zorgen voor extra licht in huis en gezelligheid, staat bij Pasen het voorjaar en het nieuwe begin voorop. Dit in combinatie met frisse en vrolijke kleuren maakt dat ik nu al zin krijg in de paasdagen.

Met Pasen vind ik het heel leuk om voor een gezellige ontbijttafel te zorgen. Speciaal hiervoor heb ik voor jullie enkele paaspatroonjes opgezocht.

Eieren, kippen en vooral kuikentjes horen natuurlijk bij het voorjaar en bij Pasen. Op de site van Iefke Meijer heb ik een leuk patroon gevonden voor paaskippen. Leuk voor op de ontbijttafel rond de paaseitjes.

Wil je de paastafel helemaal afmaken, dan horen daar natuurlijk kuikentjes bij. Hoe lief echte kuikentjes ook zijn, het is niet handig om ze op tafel rond te laten lopen. Dan kun je beter deze gehaakte kuikentjes op tafel neerzetten. Het patroon komt van Grietje Karweitje.

paasversiersels

Schattig toch. Vooral met die rode wangetjes.

We hebben al kippen, een haan en kuikentjes. Wat missen we dan nog? De eieren natuurlijk. Met Pasen eten we met zijn allen eieren. En deze mogen op de ontbijttafel niet ontbreken. Speciaal voor het warm houden van de eieren heb ik dit patroon van eierwarmers voor jullie gevonden. Het patroon is ontworpen door Esther.

paasversiersels

Tenslotte het laatste patroon voor vandaag. Voor het opvullen van de lege plekjes op de ontbijttafel kun je gebruik maken van deze gehaakte paaseitjes. Staat leuk en vrolijk en je kinderen kunnen ze rustig op de grond laten vallen, zonder dat jij aan het opruimen komt. Het patroon komt van draad en papier.

paasversiersels

Ik ben heel benieuwd hoe jouw paastafel eruit komt te zien!

De latter Jeanine
Door

De latter Jeanine

op 19 Feb 2017

Heel mooi, super

Ariane
Door

Ariane

op 19 Feb 2017

Geweldig leuke patroontjes. Dank je wel.

Mark
Door

Mark

op 19 Feb 2017

Hele leuke en makkelijk te maken patronen

Maria Simoens
Door

Maria Simoens

op 20 Feb 2017

Het zijn echt heel mooie en leuke haakwerkjes , niet moeilijk om te haken. Dank je wel.

Reactie plaatsen