Boek: Gehaakte potten van Anja Toonen - Breiclub.nl
Dotten van Potten haken

Gehaakte potten: Alweer bijna een jaar geleden kreeg ik van m’n lieve haakverslaafde vriendin, Jacqueline, het boekje “Dotten van Potten haken” van Anja Toonen.

Dotten van Potten is een erg leuk en vrolijk boekje met duidelijke beschrijvingen van de potten. Gehaakte glazen groenten conserven in verschillende designs. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat de glazen pot een heel andere uitstraling krijgt zodat deze in elke woonkamer past.

Voor een gehaakte basispot zijn ongeveer 4 bollen katoen van 50 gram met een looplengte van 125 m nodig. Anja heeft gebruik gemaakt van Larra van Scheepjes maar als alternatief garen kunnen bijvoorbeeld Phildar Coton 3, Catania of ByClaire1 worden gebruikt.

Elke pot bestaat uit een binnenpot, een buitenpot en eventueel een deksel en pootjes.

Allereerst wordt de binnenpot om de glazen pot heen gehaakt. Vervolgens haak je de buitenpot volgens het beschreven patroon. De binnen- en buitenpot worden aan de bovenkant aan elkaar gehaakt en zodra de ruimte tussen beiden potten gevuld is worden de bodems aan elkaar vastgehaakt. Van de binnenpot is alleen nog de bodem zichtbaar.

Gevuld met een bosje bloemen of een plantje is het potje superleuk om cadeau te geven (of gewoon voor jezelf te maken ;-) ). Als je de gehaakte pot wilt gebruiken om iets te bewaren haak je een vrolijke deksel om de metalen deksel heen. In het boekje wordt het patroon duidelijk beschreven.

Gehaakte potten

Ik ben helemaal verliefd geworden op de gehaakte potten uit het boek. Zoveel leuke ontwerpen; kanten- of gestreepte potten, potten met bloemetjes of met een tekst.

Voor mijn oma haakte ik deze roze bloempot.

Gehaakte potten

Nadat ik de binnen- en buitenpot had gehaakt, heb ik aan de bovenkant kleine witte streepjes geborduurd. Over het middenstuk borduurde ik verticale strepen. Om het helemaal af te maken heb ik onder en boven het middelste gedeelte met verschillende steken bloemetjes en blaadjes geborduurd.

De patronen uit het boekje zijn zowel voor beginner als wat meer ervaren haker te maken. De vele afbeeldingen de beschrijving hebben mij enorm geholpen tijdens het haken van “bloemetjes pot”.

Wil jij deze potten ook haken? Klik hier om dit of een van de andere geweldige boekjes van Anja Toonen te bestellen.

Gehaakte potten

Welk gehaakte pot staat op jouw to-do lijstje? Deel het met ons op Facebook, Instagram of door een reactie te geven op deze blog.

Daan
Door

Daan

op 12 Feb 2017

Wat gaaf zeg! Ik ben gek op haken, ik vind hier altijd mijn gratis haakpatronen http://www.haakpatronen.net misschien ook wel iets voor jullie

hetty jager
Door

hetty jager

op 19 Feb 2017

is dat boekje nog ergens te koop?zo ja,waar?

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 19 Feb 2017

Beste Hetty, Het boekje is in veel handwerkwinkels verkrijgbaar. Ook online bij veel winkels. Bol.com verkoopt het boekje ook. De boekjes van Anja Toonen zijn erg fijn om mee te werken.

Hetty Jager
Door

Hetty Jager

op 26 Feb 2017

zie vandaag pas je reactie jacqueline laat he!? maar bedankt voor je moeite.

Reactie plaatsen