Gehaakte bloemen kun je overal voor gebruiken - Breiclub.nl
Gehaakte bloemen: leuk voor van alles!

Gehaakte bloemen kun je overal voor gebruiken. Voor het maken van een broche of een haarknipje. Voor het opleuken van een trui of vest. Voor het versieren van je tas. Verzin het maar. Mogelijkheden genoeg!

Gehaakte bloemen

Ik ben een grote fan van het haken van bloemen. Je vindt ze hier ook overal in huis. Vaak ben je er snel mee klaar en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Ook is het ideaal voor het opmaken van alle restjes wol.

Alleen maar voordelen dus!

Er worden boeken volgeschreven met haakpatronen van bloemen. Er is genoeg inspiratie te vinden. En als je geen boek wilt aanschaffen, zoek dan maar op het internet. Je komt genoeg tegen.

Voor jullie heb ik ook een leuk patroon opgezocht. Mocht je er niet uitkomen, dan staat op de site een filmpje. Via deze link vind je het originele patroon.

Haakpatroon dubbele bloem:

Gehaakte bloemen

 • Maak een magische ring. Haak twee lossen en dan 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de tweede losse van het begin van deze toer (12 stokjes).
 • Nu verander je van kleur
 • *Haak twee lossen en een stokje in dezelfde opening (het eerste stokje zet je in de halve vaste waar je de vorige toer mee geëindigd bent).
  Twee dubbele stokjes in de volgende, een stokje in de volgende, twee lossen en dan een halve vaste in dezelfde opening als waar het stokje zit. Haak een halve vaste in dezelfde opening*.
 • Herhaal wat tussen de sterretjes staat.

Als je een enkele bloem wilt maken, ben je nu klaar en kun je de draadjes wegwerken.

 • *Haak 5 lossen, haak een halve vaste in de halve vaste van de vorige toer (tussen de bloemblaadjes in)*.
  Herhaal wat tussen de sterretjes staat. Bij de laatste sluit je met een halve vaste.
 • Nu verander je van kleur. Haak twee lossen, twee stokjes, twee dubbele stokjes, twee stokjes, twee lossen en maak hem vast met een halve vaste.
 • Nu ga je naar de volgende ketting van 5 lossen.
 • *Je begint weer met een halve vaste, twee lossen, dan twee stokjes, twee dubbele stokjes, twee stokjes, twee losse en dan vast maken met een halve vaste*.
 • Herhaal wat tussen de sterretjes staat. Bij de laatste sluit je met een halve vaste.

Werk alle draadjes weg en je bloem is klaar.

Wat ga jij doen met je mooie bloem?

dymphna
Door

dymphna

op 08 Jul 2016

hoe kan ik deze uitleg deftig afdrukken zonder dat de reklame over de tekst gedrukt wordt zou de bloemetjes graag maken voor de kids

Reactie plaatsen