Bloemen breien: het is lente! Stap-voor-stap-handleiding - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Bloemen breien: Zoals altijd ben ik met meerdere breiprojecten tegelijk bezig, maar dit zal de meeste breisters onder ons niet vreemd in de oren klinken. En voor één van mijn ontwerpen heb ik bloemen gebreid.

Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een  patroon en ik heb een leuk en gemakkelijk patroon gevonden op de weblog van www.blijmetdraadjes.nl. Met dit patroon heb je zo een paar bloemen gebreid die je kunt gebruiken als decoratie op bijvoorbeeld je eigen gebreide trui of je eigen gebreide tas.

Lussen bloemen breien: de uitleg in 4 stappen

Ik heb voor mijn bloemen het garen Drops Cotton Light gebruikt in de kleuren  rood (kleurnummer 17), oudroze (nr. 23), roze (nr. 18) en lila (nr. 13).

Verdere benodigdheden: breinaalden nummer 4 en een maasnaald.

Stap 1: zet met de kleur rood 50 steken op en brei 4 naalden ribbelsteek.

Stap 2: Brei dan als volgt verder met de kleur oudroze:

brei 1 steek recht, *kant 8 steken af, brei 1 steek recht*.

Herhaal van * tot * en eindig de naald met nog 1 steek op de naald.

Bloemen breien

Bloemen breien

Bloemen breien

De afgekante steken vormen 5 lussen (oftewel de bloemblaadjes) en er staan nog 10 steken (aan het begin 1 steek, dan 4 x 2 steken en aan het eind 1 steek) op de naald.

Stap 3: Knip de draad op een lengte van minimaal 20 cm af en haal de draad met de maasnaald door de steken op de breinaald.

Trek de draad voorzichtig aan en haal voor de stevigheid de draad nog een keer door de 10 breisteken.

Bloemen breien

Bloemen breien

Stap 4: Hecht de draad aan de achterkant van de bloem af of gebruik deze draad om je bloem vast te naaien op je eigen breicreatie.

Het resultaat is een mooie gebreide bloem met bloemblaadjes.

Ik ga de bloemen gebruiken voor één van mijn breipatronen die ik  voor www.breiclub.nl aan het maken ben en die over een paar maanden voor breiclubleden zal zijn te downloaden op onze eigen breiclubsite. Dus hou de site in de gaten………

Bloemen breien

Heb jij ook nog een leuk patroon om bloemen te breien?

Over de schrijver
Hallo, ik ben Gabriëlle! Ik heb inmiddels zo’n 30 jaar brei-ervaring en brei van alles. Van truien, vesten tot babyvestjes, mutsen en sjaals. Alles wat ik maak is te zien op mijn facebookpagina: Breicreaties van Gabriëlle. Ik vind het leuk als ik anderen met mijn voorbeelden weet aan te steken met het breivirus. Daar word ik enthousiast van en het werkt echt ONTSPANNEND. Ik hoop via mijn blogs nog meer mensen te bereiken om het breivirus te delen.
christiane de lobel
Door

christiane de lobel

op 23 April 2017

prachtig gedaan. Voor iemand als ik die niet graag haakt, de ideale oplossing om ook bloemetjes op de kinderkledij te hebben. Dank je wel.

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 29 April 2017

Graag gedaan.

Ingrid
Door

Ingrid

op 23 April 2017

Wat leuk. Ga ik zeker proberen. Leuk voor op een tas, sjaal, omslagdoek en veel meer.😀

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 29 April 2017

👍

Mien Herder
Reactie plaatsen