Page content

Gehaakte rand om een vaas …

article content

Gehaakte rand om een vaas …

… met diverse soorten garens van Yarn and colors garen. Als ambassadeur van Breiclub.nl kregen wij een pakket met diverse soorten garen van Yarn and colors.

Alle soorten van Yarn and colors zaten erin:

  • Must Have minis
  • Fabulous
  • Must Have
  • Super Must Have
  • Fresh
  • Charming
  • Super Charming
  • Epic
  • Urban

Ik heb een Youtube filmpje gemaakt waarin ik uitleg wat alle verschillen zijn van de garens.

Tijdens het maken van het filmpje kreeg ik een idee wat ik kon maken met een aantal van de garens. Ik hou ervan garens te combineren en ik vond mijn vaas met tulpen wat saai. De gele kleur van het garen past erg mooi bij de gele kleur van de tulpen. Ik ben toen aan de slag gegaan met het maken van een randje voor om de vaas heen, waarin ik diverse soorten garen van yarn and colors combineer.

De steek die ik gebruikte was de moss stitch. Een super makkelijke steek, maar enorm leuk om te maken.

Ik startte met het haken van een rij lossen die om de vaas heen past. Je kan natuurlijk ook een bloempot versieren met dit randje….

Ik sloot de rij lossen met een halve vaste. Vervolgens ging ik om en om een vaste en een losse haken in de rij met lossen. In het filmpje zie je stap voor stap hoe ik dat deed.

Het filmpje vind je hier:

Ik vond het een super leuk projectje om te maken. Ik was er inclusief het afhechten ruim een half uur mee bezig. Zo heb je een super leuk projectje snel af, en is je vaas mooi versierd. Bij elke bos bloemen kan je zo makkelijk een ander bijpassend randje haken.

Versieren jullie wel eens een vaas of bloempot? Of werk je wel eens met verschillende soorten garens in 1 project?

Ik ben erg benieuwd!

Groetjes Renske

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

0 reacties op “Gehaakte rand om een vaas …

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.