Mochila haken in alle kleuren van de regenboog is helemaal in - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
2 min
12

Mochila haken

2 min
12

Mochila haken is helemaal in. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik zag op facebook een foto voorbij komen van zo’n leuke tas. Dus ben ik maar eens gaan kijken wat dat was.

mochila haken

Met mochila haken haak je de mooiste figuren in alle kleuren van de regenboog. Je kan er bijvoorbeeld een haaknaaldenetui mee maken, een leuke knuffel of een gave tas.

Bij mochila haken haak je in de achterste lussen en haak je ‘yarn under’, op de foto zie je wat yarn under is. En op de tweede foto zie je wat yarn over is.

Doordat je in de achterste lussen haakt krijg je aan de voorkant ribbels. Je haakt alleen maar vasten.

Stappenplan mochila haken

  • Je steekt in de achterste lus van je steek in
  • Na het insteken leg je je draad niet over de haaknaald maar je houdt je draad onder de haaknaald. Je naald haakt van bovenaf om de draad
  • Je trekt de draad door de steek en haakt weer van bovenaf om je draad

mochila haken

Je kan eigenlijk met alle garens wel mochila haken, maar ik zou niet te dikke draden gebruiken. Het beste is garens die voor naalddikte 2 t/m 5 zijn en van katoen. Enkele voorbeelden van garens zijn Yarn and Colors Must-have, Phildar Phil Coton 3 & Phil Coton 4, SMC Catania, Katia Capri en ByClaire nr. 1.

Bij RiannesHaaksels kan je workshops doen om een tas te maken. Je kan er ook complete pakketjes kopen om een tas te haken. Ze heeft ze in allerlei kleurcombinaties en je kan er zelfs voor kiezen om zelf je kleuren samen te stellen. Je kan kiezen uit het patroon zandloper klein, groot of startpakket zandloper klein, driehoek, ruit, azulejo en original.

Ik ga binnenkort bestellen voor het patroon zandloper groot. In dit pakket zit dan een uitgebreid stappenplan met foto’s, uitgeschreven bodem patroon, het benodigde garen en een telpatroon met extra uitleg. Ik ga dan zelf mijn kleuren uitkiezen in zwart, 2 kleuren roze en wit. Van de hoofdkleur krijg ik dan 3 bollen en van de rest 2 bollen. De bodem wordt 22 centimeter doorsnee en de hoogte ongeveer 25 centimeter.

mochila haken

Hebben jullie ooit van deze techniek gehoord?

Reacties
Categorieën