Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!
Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!

Deze week lezen jullie een serie interviews, waarin iedere ambassadeur aan bod komt, en waarin jullie de ambassadeurs een beetje beter zullen leren kennen.

De vijfde ambassadeur is Renske.

Hoi Renske, wij kennen jou nu al een klein tijdje als ambassadeur voor de Breiclub. Met dit interview willen we je nog iets beter leren kennen.
Vertel eerst eens iets over jezelf. Wie ben je?

Ik ben dus Renske, moeder van 2 zoons. Ik ben nu 6 jaar eigenaresse van de webwinkel RenskeCreatief. Ik heb de webwinkel tot maart afgelopen jaar gedaan naast het werken in de zorg. Sinds maart kan ik me volledig op mijn gezin en de webwinkel storten en ondersteun ik mijn man in administratieve taken en het opbouwen van een winkel.

Je staat er om bekend een hakende duizendpoot te zijn. Je haakt veel verschillende dingen. Waarom juist die afwisseling?

Ik ben iemand die snel uitgekeken is op iets. De afwisseling heb ik nodig om het leuk te houden. Soms ligt een project een poosje (lees lange tijd) aan de kant, en opeens pak ik hem weer op om hem met hernieuwde zin af te maken. Andere keren krijg ik veel vragen voor het testen van projecten of het maken op bestelling van artikelen. dan wissel ik ook graag af.

En als je dan voor de rest van je leven maar één ding zou mogen haken, wat zou dat dan moeten zijn?

Dat vind ik een vreselijke vraag :) Kiezen vind ik zo moeilijk, maar denk dat ik dan toch op kleding uit zou komen.

Je test regelmatig patronen voor andere ontwerpers. Welke dingen heb je zelf geleerd doordat je test-haakt?

Wat ik vooral leer bij het testen van patronen is dat ik leer om met veel soorten manieren van schrijven te werken. Ik heb geleerd kritisch te kijken naar patronen, en ook of het voor iedereen duidelijk is wat ze schrijven. De verschillende steken die langs komen blijf ik leuk vinden. Soms zijn dat nieuwe steken, vaak variaties op steken die ik al ken. Ook hierin vind ik de afwisseling super leuk. De ene keer test ik een amigurumi, de andere keer weer een sjaal, omslagdoek of kleding. Juist het afwisselen en weten dat ik de ontwerper ermee help vind ik super leuk.

Welk soort garen werk je het liefst mee?

Super lastige vraag weer. Ligt aan het soort project. Maar ik werk graag met verlopend garen maar ook met de garens van yarn and colors.

Welke toekomst plannen heb je op het gebied van haken en bloggen?

Plannen heb ik enorm, de tijd soms wat minder. Ik ben druk bezig met het opbouwen van mijn youtube kanaal, omdat ik steeds vaker vragen krijg van mensen of ik het voor kan doen. Een bewegend beeld zegt vaak meer dan platte tekst. Dus daar wil ik zeker hard aan blijven werken. Ik hoop weer meer zelf te kunnen gaan ontwerpen en verder lekker dingen uit blijven proberen en daar via de verschillende kanalen over vertellen.

Hoe is je haakwerk gegroeid sinds je begon en hoe denk je dat het zich verder ontwikkelt?

Als klein kind was ik al met draadjes en stofjes bezig. Mijn grootste project als kind was punniken van een enorme bol. Niet met een machientje maar gewoon met de hand. In periodes heb ik veel gedaan en een stuk minder., maar de laatste jaren is het echt heel veel. Het handwerken heb ik nodig voor een stukje ontspanning en werkt bij mij echt als meditatie. Ik hoop dat ik meer kan leren op het gebied van breien.

Welke dingen uit het dagelijks leven beïnvloeden jouw creaties?

Heel veel dingen. Mijn stemming, maar ook bijvoorbeeld een vaas met tulpen die ik zie staan. daar krijg ik weer inspiratie van. Kleuren die ik zie, dingen die ik tegenkom geven mij veel inspiratie. Ook kleurcombinaties die niet zo standaard zijn vind ik leuk om mee te experimenteren. Eigenlijk heel erg veel dingen. Vaak bedenk ik iets, en wordt het eindresultaat heel anders omdat ik onderweg mijn plan weer aanpas.

Als laatste vraag: Welk project blijft je het meest bij? Waarom?

Lastig, er zijn meerdere projecten. maar als ik echt moet kiezen is het wel het regenboogcircelvest wat ik gemaakt heb. Ik ben gaan haken met een bol unicat garen (mijn eerste) en steeds kwam ik een stukje verder en bedacht ik er weer nieuwe steken bij. Het vest draag ik nu jaren later nog steeds met enorm veel plezier.

Dankjewel voor dit interview Renske.

Reactie plaatsen