Kantkussen en Romantische Sjaal
Kantkussen en Romantische Sjaal

Voor ons als ambassadeurs is het thema deze maand “woondecoratie”. Toen ik samen met mijn mede-ambassadeurs, Akkelien van de Breimeisjes, Wietske van Liefgehaakt, Renske van RenskeCreatief en Sharina van de Haakhelden, die thema bedacht, liep mijn hoofd gelijk over van inspiratie. Toch kwam ik iedere keer terug bij mijn allereerste ontwerp, een kussen met het supertoffe “Huisje van Katoen”-garen. 

Ik ontdekte dit garen op de eerste editie van de Knitenknot. Ik ben op deze beurs in Tilburg altijd aanwezig als gastblogger (de volgende editie is op 6, 7 en 8 April). Zo kwam ik in gesprek met Yvon. Zij wist mij te overtuigen dit toffe garen eens te proberen. Sindsdien ben ik fan.

“Zacht en flexibel garen, gemaakt van gevlochten en gedraaide 100% katoenvezels. Doordat het zacht én flexibel is is het ideaal voor zowel macramé, haken en breien.”, zoals Yvon zelf het garen omschrijft. En dat is niets overdreven. Het garen lijkt op het eerste gezicht wat stug, maar dit gevoel verdwijnt als je ermee haakt. Ik maakte met slechts 1 bol muisgrijs een kantkussen. Het gratis patroon vind je op mijn blog: www.sietsaandehaak.nl.

Het garen haakt heerlijk én op een lekker grote haaknaald. Mooi effect en geen uren werk! Het patroon voor dit kussen vind je op mijn blog! De voorkant van het kussen is in patroon gehaakt, de achterkant is gemaakt van stokjes.

Yvon heeft zelf een aantal vloerkleden ontworpen met dit garen, óók heel tof. Op haar website vind je nog veel meer inspiratie!

Update Shawl

Dan nog even iets anders. Vorige maand vertelde ik jullie over de shawl die ik voor mijn tante maakte. Ik beloofde jullie toen dat het patroon eraan zou komen. Ik heb een verrassing… Niet alleen het patroon staat online, je kunt ook pakketten bestellen! En daarmee is een van mijn dromen uitgekomen!

De nieuwe versie van de sjaal is gebreid en gehaakt in Yarn and Colors Charming. Je hebt zes bollen nodig. De link naar het kooppatroon vind je hier en de pakketten vind je hier!

Kantkussen en Romantische Sjaal

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 18 Feb 2018

Allebei mooie patronen! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen