Gehaakte onderzetters, snel klaar - Breiclub.nl
Gehaakte onderzetters, zomaar klaar en ook nog eens nuttig

Gehaakte onderzetters, zomaar klaar en ook nog eens nuttig

Gehaakte onderzetters – soms heb je niet zoveel tijd of zin om aan een lang en groot project te werken. Maar ja niet haken of breien is ook geen optie. Daarom heb ik in deze blog een paar patronen om onderzetters te haken. Ze zijn zomaar klaar en ook nog eens nuttig.

Ik ben op zoek gegaan naar patronen op het internet. En zoals bijna elke haakster heb ik altijd wel wat garen liggen. Eigenlijk heb ik nog een enorme voorraad. Maar dat terzijde.

Ik heb voor alle onderzetters katoen gebruikt dat vind ik het fijnst werken voor onderzetters. En ik gebruikte haaknaald 3,5. 

Gehaakte onderzetters 1893

Het eerste patroon vond ik op de blog van Karin aan de haak.

Op een of andere manier kom ik heel vaak op haar blog uit als ik naar patroontjes zoek. Ze heeft er altijd leuke dingen opstaan. En het wordt altijd goed uitgelegd.

gehaakte onderzetters

Ronde onderzetters

Het patroon voor de ronde onderzetters heb ik van de blog van grietjekarwietje. Dit patroon heb ik aangepast, ik ben gestopt na toer 5. Anders vond ik hem te groot worden.

gehaakte onderzetters

Engelse onderzetters

Dit is een Engels patroon, maar ik vond het heel makkelijk om te vertalen. Het patroon wordt ook heel duidelijk uitgelegd met foto’s. En er is laatst een mooie blog geschreven door Annika over Engelse en Amerikaanse termen. Dus die kun je ook altijd nog raadplegen.

gehaakte onderzetters

Deze patronen heb ik gevonden toen ik zocht op onderzetters haken. Uiteraard zijn er nog veel meer patronen. Je kan ook variëren met de kleuren waardoor je ook weer een heel ander effect krijgt.

Ook kun je een african flower haken en die gebruiken als onderzetter. Hilde schreef een blog over de african flower.

Mocht je nu vierkante onderzetters willen hebben kun je ook granny squares gebruiken. Op de Facebook pagina Dutch crochet, a granny a day 2013 vind je enorm veel patroontjes voor granny’s. Ook al kom je met de standaard granny ook al een heel eind.

En mocht je nou niet kunnen stoppen met onderzetters haken kun je er altijd nog een deken van maken.

Ik heb mijn onderzetters cadeau gegeven. Even een zelfgehaakt strikje erom en klaar is het.

Wat ga jij met je gehaakte onderzetters doen? En welke ga je maken? 

Truus
Door

Truus

op 14 Feb 2016

Hoe kan het ,doe precies wat ze vragen,dan krijg ik nog niet t boek gedownload.Wie kan mij helpen.

Aly Wieringa
Door

Aly Wieringa

op 14 Feb 2016

Linkje naar de Engelse onderzetters????

Taetske
Aly Wieringa
Door

Aly Wieringa

op 28 Sep 2016

Ik heb hier een Nederlandse vertaling van de Engelse onderzetters gevonden: http://www.eendraadjelos.blogspot.nl/2015/02/harten-onderzetters.html De Breimeisjes hebben ook een vertaling gemaakt. Ik meen Akkelien Schmink?? Op de site ongetwijfeld te vinden. De site die je noemt is een prachtige site!!!! Zeker het kijken waard. Het vertalen van haar patronen mag meen ik niet meer, maar de foto zijn duidelijk genoeg. Groetjes Aly

Reactie plaatsen