Patroon van de African Flower - Breiclub.nl
Patroon van de African Flower

Vanaf 1 januari ben ik bezig met de temperatuur-deken. Deze is hier al besproken in meerdere blogs en is ook via facebook te vinden.

Zelf heb ik ervoor gekozen om te werken met de minimum en maximum temperatuur. Hierdoor krijgt elke dag een variatie van twee kleuren. Ik heb er niet voor gekozen om een rij per dag te doen maar een African Flower.

Ik vind de African Flower een erg mooie hexagon, die ook nog eens makkelijk te maken is. Het patroon heb ik gevonden via de site haakstudio.nl. Hier kun je een geschreven patroon vinden.

Aangezien niet iedereen een geschreven patroon makkelijk vindt om mee te werken heb ik hem uit geschreven.

African Flower

patroon-van-de-African-Flower-1

Je begint de African Flower met een magische cirkel. Verder zal ik per toer vertellen wat je moet doen.

Toer 1: eerst haak je drie lossen in de magische cirkel, daarna 1 stokje en 1 losse. Hierna haak je twee stokjes en 1 losse, dit herhaal je nog vier keer. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van het begin.

In totaal heb je nu 6 koppeltjes van 2 stokjes met daartussen een losse. Je hecht je draad af en hecht een nieuw draad aan in een losse opening.

Toer 2: haak in de losse opening 3 losse, 1 stokje, 1 losse, 2 stokjes. In de volgende losse opening haak je 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes. Herhaal dit in elke losse opening.

Dit is het begin van je blaadje. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse van de eerste losse opening.  Hecht de draad af en hecht een nieuwe draad aan in een losse opening.

Toer 3: Haak in de eerste losse opening, 3 losse, 6 stokjes. Haak in de volgende losse opening 7 stokjes. Herhaal dit in elke losse opening.

Maak de toer dicht met een halve vaste en de derde losse van het begin. Hecht de draad af.

Toer 4: hecht een draad aan in een eerste stokje van de vorige ronde. Haak in de 7 stokjes allemaal een vaste. Tussen twee boogjes van 7 stokjes haak je ook een vaste alleen haal je deze tussen de twee stokjes van de vorige toer door. Hierdoor krijg je een streep over de toer heen.

Herhaal deze stappen totdat je rond bent. Sluit de toer weer met een halve vaste in de eerste vaste. Je kunt deze draad weer afhechten en een nieuwe kleur gebruiken of verder gaan met dezelfde kleur.

Toer 5: met toer 5 maak je de afrondende rand. Hecht je draad aan in de vierde vaste van de vorige ronde. Let erop je werkt deze ronde alleen in de achterste lussen van de steek!

Haak in de eerste vier vasten een vaste. De vaste van de vorige ronde, die over twee toeren ging sla je over. Haak in de volgende 3 vasten weer een vaste. In de volgende vaste haak je 1 vaste, 1 losse, 1 vaste. Dit is je hoekpunt.

Vanuit hier haak je steeds : 3 vaste, 1 overslaan, 3 vaste, (1 vaste, 1 losse, 1 vaste in 1). Wanneer je rond bent sluit je de toer weer met een halve vaste in je eerste vaste. Je kunt de draad dan afhechten en klaar is je hexagon!

patroon-van-de-African-Flower-2

Ik hoop dat deze uitleg jullie kan helpen om deze leuke hexagon te maken!

Wanneer je er niet uit komt, reageer gerust op deze blog en ik help jullie verder!

Frauke
Door

Frauke

op 23 Feb 2020

Dank je wel. Leuke ideeën . Ga ze uitproberen .

Sandra
Door

Sandra

op 23 Feb 2020

Dank je wel voor dit mooie patroon. Ben al gestart met een temperatuurdeken in granietsteek. Maar dit patroon is een leuk idee voor de temeratuurdeken van 2021. Ik zou nog willen vragen hoe je ze aan elkaar haakt. Groetjes Sandra.

Elly
Door

Elly

op 07 Aug 2022

dank je wel voor de schone hexagon,super

Reactie plaatsen