Page content

Mijn top 5 van leuke nieuwe haakboeken

article content

Mijn top 5 van leuke nieuwe haakboeken

Ik ben dol op haken en dol op boeken. De perfecte combinatie, want er komen momenteel heel veel leuke nieuwe haakboeken op de markt. Naast mijn verzameling van wolletjes verzamel ik ook veel nieuwe haakboeken.

Mijn top 5 van nieuwe haakboeken bestaat uit:

1.       De gehaakte speelkamer van Annemarie Arts

2.       Bungelbengels haken van Monique Vos-Meulenbroek

3.       Haken met Dendennis, Geluk en Vriendjes

4.       Randen haken van Edie Eckman

5.       Kabels & structuren haken van Leonie Schellingerhout.

De gehaakte speelkamer van Annemarie Arts

In de gehaakte speelkamer neemt Annemarie je mee in het maken van allerlei figuren voor in de speelkamer. Het boekje is leuk voor zowel jongens als meisjes. Ik ben zelf dol op alle felle kleuren die Annemarie in haar boeken gebruikt.

In het boek vind je o. a. patronen voor poppen en knuffels, ballen en trommels, keukenspulletjes en zelfs een speeltent om in te spelen! De gebruikte garens zijn vooral van Yarn en colors, scheepjes en catania. Maar je kan bij deze patronen ook heel goed je eigen garens uitkiezen voor een persoonlijk effect.

nieuwe haakboeken

Bungelbengels haken van Monique Vos-Meulenbroek

Dit is eigenlijk niet de favoriet van mezelf maar van mijn jongste zoon. Maar hij heeft wel helemaal gelijk!

Het is een super schattig boekje met een hoop leuke poppetjes die je ook snel kan maken. Van elk poppetje kan je een bungelbengel maken, een poppetje met dunne armpjes en benen, maar ook een tutdoekje. Een leuke variatie dus.

Doordat ze gebruik maakt van gehaakte ogen, die enorm spreken, zijn ze ook erg leuk voor een kraamcadeautje.

 

nieuwe haakboeken

Haken met Dendennis, Geluk en Vriendjes

Tot nu toe heb ik alle boeken van Dendennis. Wat zijn ze toch leuk! Alweer een boek vol met super leuke karakters.

Toen ik zag welke patronen Dennis aan het ontwerpen was voor zijn nieuwste boek, wist ik al meteen welke mijn jongste zoon gemaakt wilde zien. Het boekje kwam uit, mijn zoon bekeek hem, en ja hoor. Hij wilt dat ik de gelukskat ga maken ..

De karakters die Dennis gebruikt spreken voor zich. En achter elk karakter zit een verhaal en een super leuke naam. Zo heb je Harly haas, klavertjevier, potje met goud, geluksvosje en Dodocent. Dennis haakt in dit boek met Catania.

 

nieuwe haakboekenRanden haken van Edie Eckman

Een heel ander soort boek dan de andere 3, maar als je kling en omslagdoeken of sjaals maakt, kan dit boek echt niet ontbreken!

Ik hoef hier niet veel aan uit te leggen, want de titel spreekt voor zich. Een boek vol met 139 verschillende patronen om mooie randen ergens omheen te haken.

Een echte must have in je boekenkast!

 

 

nieuwe haakboeken

Kabels & structuren haken van Leonie Schellingerhout.

Vroeger dacht ik altijd dat je alleen maar kabels kon breien. In de loop van de tijd ben ik er achter gekomen dat je met reliëfsteken ook super mooie kabels kan haken. In dit boek staan diverse patronen voor het haken van kabels en andere structuur steken.

Ze maken diverse projecten voor in je interieur zoals kussens en dekens. Ik vind het boek vooral leuk om als naslagwerk te hebben, omdat er zoveel mooie reliëfsteken in beschreven staan.

 

Een leuke serie boeken weer, waar ikzelf geen genoeg van kan krijgen om lekker doorheen te bladeren.

Het aantal patronen is te veel om allemaal te haken, maar ik krijg er bergen inspiratie door!

Alle boeken zijn ook te koop in mijn webwinkel www.renskecreatief.nl

 

Groetjes Renske

www.renskecreatief.blogspot.nl

 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

2 reacties op “Mijn top 5 van leuke nieuwe haakboeken


Door Akkelien op 17 september 2017

Leuk, een aantal heb ik al verschillende keren zien langs komen op ’t internet, de laatste twee waren mij niet bekend, maar klinken zeker interessant!
Groetjes,
Akkelien


Door Renske op 17 september 2017

Dank je wel Akkelien, de boeken zijn echt de moeite waard!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.