Page content

Hoe kleiner, hoe schattiger – onderzetters

article content

Hoe kleiner, hoe schattiger – onderzetters

Kleine onderzetters haken: De lente is in aantocht en dit betekent een nieuw interieur, (bij mij maken de witte ijsbeerdekens plaats voor de kleurrijke door mijn oma gehaakte deken), grote schoonmaak en zomerse brei- haakprojecten!

In de zomer is er net wat meer creativiteit nodig  dan in de winter. Goede plekken om ideeën op te doen voor zomerse projecten is hier op Breiclub.nl met allerlei blogs gericht op de lente en je eigen huis.

Kijk goed rond: Zijn de kussens wat donker voor de lente en zomer, brei of haak nieuwe! 

Kleine onderzetters haken in de vorm van fruit

Kleine onderzetters haken

Wat kwam ik tegen dat nog in mijn uitpuilende studio miste? Onderzetters! Onderzetters komen in vele soorten en maten. Degene maar mijn ogen en hart op vielen waren de fruit onderzetters. Zoals de naam het al zegt zijn dit onderzetters in de vorm van fruit.

Op craftsy.com staat een gratis (engels) haakpatroon voor een watermeloen waar je hart van smelt en hard op “aaaaaa” zegt. Miniatuur versies maken alles schattiger.

Houd je niet van schattig? Dan maak je de onderzetters groter en zijn het pannenonderzetters.

Het enige wat mij er van weer houdt om meteen aan de slag te gaan is dat ik nog niet kan haken. Er is meteen een dag ingepland met mijn moeder om hier verandering in te brengen! Deze ervaring zal ik zeker delen.

Kleine onderzetters haken

Na het zien van de watermeloen kwamen er allerlei fruit soorten naar boven die omgezet kunnen worden in onderzetters: aardbeien, peren, appels, kiwi’s en ga zo maar door.

Het uiteindelijke doel is een set onderzetters hebben die bestaat uit allerlei verschillende soorten fruit. Wanneer het haken van onderzetters vlotter gaat komen er ook thema onderzetters aan.

Onderzetters in de vorm van: piñatas, sombrero’s en taco’s voor een Mexicaans thema feest, onderzetters met namen voor de maandelijkse vriendinnen avond en seizoensgebonden onderzetters: wit in de winter en kleurrijk in de zomer.

Naast dat onderzetters kleine projecten zijn die niet veel tijd in beslag nemen, nemen ze ook niet veel ruimte in.

Misschien ben ik doorgedraaid in de onderzetter projecten…

Heb jij nog leuke ideeën voor onderzetters?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Merel
Mijn naam is Merel Peters en ik ben een 23 jarige communicatie studente. Als kind zijnde was ik al graag bezig met mijn handen en deed ik onder andere figuurzagen, boetseren en naaien. Toen ik 9 jaar oud was hebben mijn moeder en oma mij leren breien en was het liefde op de eerste steek. Ik had niet altijd tijd om te breien maar sinds ik van de middelbare school af ben heb ik mijn passie weer terug gevonden. Het liefst brei ik (deels) zelfgemaakte patronen onder het genot van een van de tv series die ik kijk, een andere liefde van mij. Nu kan ik alleen breien maar leren haken staat boven aan mijn to-do list! Wanneer dit gebeurd zal ik zeker schrijven over de wijze lessen die dan voorbij komen.

Comment Section

1 reactie op “Hoe kleiner, hoe schattiger – onderzetters


Door Marja op 28 juli 2016

De aardbei vind ik de leukste!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.