Verschillende manieren om een eenhoorn te haken
Verschillende manieren om een eenhoorn te haken

Via facebook kreeg ik een oproepje of ik een eenhoorn deken kon haken. Na een zoektocht naar patronen kwam ik veel leuke eenhoorn patronen tegen. Dus bedacht ik natuurlijk meteen om hier een overzicht van te maken in een blog. Hopelijk vinden jullie dit ook leuk.

De eenhoorn

Op wikipedia wordt een eenhoorn omschreven als een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn voorhoofd. Je komt ze tegenwoordig overal tegen, als deken, als kussen, als diadeem of als opblaasbare stoel voor in het water. Vroeger keek ik naar my little pony. Het is dus duidelijk dat de eenhoorn een populair dier is. En misschien zijn er daarom ook zoveel leuke haakpatronen.

Spin a Yarn Crochet      

Naar deze fantastische site verwees ik al eerder. Ook dit patroon vind ik erg leuk. Het is in dezelfde ‘platte’ stijl als de andere knuffels. Het patroon is in het Engels, maar het is duidelijk uitgelegd. De kleuren en het materiaal kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn Harry Potter nog in de maak is, maar dat ligt aan mijn drang om altijd met meerdere haakwerken bezig te zijn (guilty!). Het patroon vind je hier spinayarncrochet.com (klik even op het linkje)

Een eenhoorn muts

creachick is een site waar ik ook al erg veel leuke patronen van heb gehaakt en waar ik veel inspiratie heb opgedaan. De laatste tijd is het er met haken rustig, maar de maakster van de site, Maris, is momenteel bezig met Bullet Journalling. Ook een erg leuke hobby heb ik ondertussen gemerkt. Maar via de link hier boven kom je op een leuke eenhoorn muts. Het is nu nog net een beetje koud, dus als je snel bent kun je hem nog maken. Of je maakt hem alvast voor volgend jaar, of je zet ‘m op je verlanglijstje.

Een lekker zacht kussen

Ook een erg leuk patroon vond ik dit kussen van renatehakenenzo. Een erg duidelijke uitleg met veel foto’s. En hoe leuk is dat, zo’n kussentje. Dit zou ik ook zeker voor onze dochter maken.

Een eenhoorn deken

Het verzoekje wat ik kreeg ging om de volgende deken. Ik waarschuw je alvast, als je op deze site gaat kijken word je ook erg hebberig. Wat een leuke patronen maakt deze vrouw.

De site vind je hier www.briabby.com . Het zijn kooppatronen, maar ik denk wel dat ze het waard zijn. Met deze deken ben ik nog niet begonnen, dus ik kan nog niet uit ervaring spreken, maar ik hoop dat ik deze nog ga maken.

Hebben jullie zelf nog leuke eenhoorn patronen die je wilt delen?

Groetjes Nicole

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 06 Mar 2018

Heel leuk! Ik zag laatst ook leuke patronen in een haaktijdschrift. Maar ik ben er nog niet aan begonnen. Té veel andere projecten! Groetjes, Akkelien

Gonnie Althuizen
Door

Gonnie Althuizen

op 11 Mar 2018

Ik heb de eenhoorndeken wel gemaakt voor mijn kleindochter Beau, super fijn patroon en als je aangeeft dat je hem ook graag in het Nederlands wilt ontvangen wordt hij via de mail toegestuurd.

Nicole
Door

Nicole

op 20 Mar 2018

Oh wat Fijn, ik sta op het punt hem te bestellen. Welke maat heeft u hem gemaakt? En met welk garen? Groetjes Nicole

Hanny Loerakker
Door

Hanny Loerakker

op 26 Mar 2018

Beste Gonnie, ook ik ben erg geïnteresseerd in je patroon voor eenhoorndeken voor mijn kleindochter van 7 jaar. Zou je het mij kunnen mailen, dan zijn wij jou ontzettend dankbaar, dank namens kleindochter Iris.

Tonny Colnot
Door

Tonny Colnot

op 28 Oct 2018

Inzouten graag het patroon van je ontvangen. Alvast dank je wel

Jane
Door

Jane

op 13 Mar 2018

Eenhoorn deken al gemaakt van briabby

Nicole
Door

Nicole

op 20 Mar 2018

Oh wat Fijn, ik sta op het punt hem te bestellen. Welke maat heeft u hem gemaakt? En met welk garen? Groetjes Nicole

Truus Koppelle
Door

Truus Koppelle

op 04 Aug 2018

Zou graag het patroon van de eenhoorn deken ontvangen. Wil hem maken voor mijn 3 kleindochters 6,6 en 8 jaar oud.

Reactie plaatsen