Blijft heerlijk om te doen: Baby dekens haken
Blijft heerlijk om te doen: Baby dekens haken

Afgelopen 2 weken heb ik doorgebracht op de camping, waar ik onder andere bezig ben geweest met het baby dekentje uit het boek Fair Isle haken van Natasja Vreeswijk. Dat bracht me op het idee om een blog te schrijven over verschillende baby dekentjes. Want dat blijft toch heerlijk om te doen. Niet zo veel werk als een 1 of 2 persoons deken, maar wel altijd een mooi resultaat en leuk om cadeau te doen!

Fair Isle haken

Het dekentje waar ik momenteel zelf aan bezig ben, voor het kindje van een vriendin, is dus het babydekentje uit het boek Fair Isle Haken van Natasja Vreeswijk. Nu ik deze techniek een beetje onder de knie begin te krijgen vind ik het een heerlijk project om aan te werken.

Je werkt per rij, wat lekker opschiet. Je ziet snel resultaat en het ziet er geweldig uit, vind ik. Net weer even wat anders dan de baby dekentjes waar ik al eens mee bezig ben geweest. En de kleuren combinatie in het boek is mooi. Maar wil je net even wat anders, dan kun je dat natuurlijk zelf uitkiezen.

De wafelsteek

Een van de eerste dekentjes die ik haakte was een dekentje in wafelsteek voor mijn zoontje. Hij heeft er heel veel nachten heerlijk onder geslapen (hij werd wel regelmatig wakker, maar dat kwam vast niet door zijn mooie dekentje). Ik haakte het dekentje met Stylecraft special DK.

Een duidelijke uitleg over hoe je deze steek haakt vind je op de site van echtstudio .

Filet haken

Ook een leuke en mooie techniek om een baby deken te haken is het filet haken. Op de pagina van corinevandongen vind je een mooi patroon. Een soortgelijke deken maakte ik ook voor mijn nichtje, 2 jaar geleden.

Dit dekentje is in een mum van tijd klaar en het ziet er schattig uit. Je kunt dit dekentje met een lichte katoen haken, maar ik haakte hem bijvoorbeeld gewoon met de soft van de Zeeman. Prima te doen en zo ook helemaal niet zo duur. Maar ook met een wat duurder bolletje hoeft dit dekentje niet duur te worden, want voor een wiegdekentje of kinderwagendekentje heb je niet zo veel nodig.

Een andere variant is het bekende ‘Call the midwife’ dekentje. Dit dekentje werd geïnspireerd op een dekentje uit de serie Call the midwife (aanrader om te kijken!). Een duidelijk patroon vind je op de pagina littlemonkeyscrochet. Het dekentje heeft een mooie, klassieke uitstraling en doet het goed als baby dekentje.

Granny stripes

Wat ook een leuke techniek is om een baby deken te haken is de granny stripe. Je haakt eigenlijk gewoon groepjes van 3 stokjes. Op deze site van haakinformatie.nl kun je vinden hoe je dit precies doet. Er zijn hiervan vele voorbeelden te vinden op bijvoorbeeld Pinterest en je kunt elke mogelijke kleurcombinatie verzinnen die je maar wil.

Ga jij voor heel kleurrijk, lekker neutraal of een zachte baby kleur.

Wat is jouw favoriete baby dekentje?

 

Groetjes Nicole

Manuela
Door

Manuela

op 29 Aug 2018

Wat een mooie dekentjes zeg! Zou ik je iets mogen vragen per mail/privé?

Nicole Vriends
Door

Nicole Vriends

op 01 Sep 2018

Hoi Manuela, natuurlijk. stuur me maar een mailtje, nicolevdkloot@hotmail.com Groetjes Nicole

Nadine Van Mossevelde
Door

Nadine Van Mossevelde

op 10 Sep 2018

Heel mooie dekentjes ,ik wou dat ik dat ook kon .

Reactie plaatsen