Stoere haakwerkjes
Stoere haakwerkjes

De meeste dingen die met wol gemaakt worden zijn toch vaak schattig, konijntjes, puppy’s of beertjes. Maar soms vind ik een wat stoerder patroon ook wel leuk. Deze keer laat ik graag een aantal stoere haakwerkjes aan jullie zien. Konijntjes en puppy’s zijn natuurlijk ook zeker zo leuk, maar soms zoek je gewoon iets stoers, en daar is genoeg van te vinden. Voor jullie hier een overzichtje, hoeven jullie niet meer zo te zoeken.

Spin a Yarn Crochet

Vorige keer liet ik al een paar geweldige patronen van spin a yarn crochet zien. In dit thema past ook nog een hele leuke, namelijk die van de dinosaurus. Zoals bijna alle patronen van deze dame een platte uitvoering. Een lekker snel werkje, al ben je natuurlijk wel wat tijd kwijt met het in elkaar zetten.

Zelf heb ik een paar keer meegemaakt dat een oogje losliet op een knuffeltje, dus naai ik nu vaak gewoon de oogjes erop. Of ik haak ze eerst, of ik borduur ze er als het ware gewoon op. Het patroon van de kleine dinosaurus vind je hier spinayarncrochet .

Monsterlijk leuk

Dit patroon, van thekansashooker, vond ik via Pinterest. Erg grappige monstertjes, hoe stoer is dat. En hou je nu toch van roze, dan maak je gewoon een roze. Je kunt eindeloos variëren met mondjes en oogjes, dat maakt jouw monstertje uniek.

Ook op Ravelry vond ik een leuk patroon voor een monstertje, https://www.ravelry.com/patterns/library/hug-monster-3 . En via de site van troetelsenzo vond ik nog meer leuke monstertjes. Deze vind ik echt super schattig (oh wacht, ik zocht eigenlijk iets stoers he) en leuk, omdat je iets in hun kleine zakje kunt stoppen.

Dinosaurus

Op de site van haakjemee vond ik een leuk patroon van een dinosaurus knuffel. Deze zouden mijn kinderen echt te gek vinden. Het patroon is in het Nederlands, wel zo fijn, en erg goed en duidelijk uitgelegd. Misschien moet ik deze een keer maken.

Ik maakte eerder namelijk al weleens deze dinosaurus van topcrochetpatterns. Een goed patroon hoor, maar bij mij gaat er dan toch iets mis met de uitvoering (misschien het vullen?) waardoor daarna mijn dochter en man riepen ‘wat een leuke schildpad’.

Leuke boeken

Er zijn ook leuke boeken in de omloop vol met leuke patronen van monsters of andere stoere en grappige wezens. Zoals het boek ‘Amigurumi monsters’ van Joke Vermeiren. Onder andere te bestellen via bol.com.

Of ‘Monsters haken’ van Kerry Lord, waarin je in drie stappen je eigen monster creëert. Deze kun je ook bestellen via bol.com, maar vast ook via andere webwinkels of gewoon lekker in een winkel bij je in de buurt.

Het laatste boek wat ik hier wil delen is ‘Amigurumi & Monsters’ van Tessa van Riet-Ernst. Ook te bestellen via bol.com. Maar ik weet zeker dat dit niet de enige boeken zijn met gehaakte monsters, een simpele zoektocht via google levert je een hoop leuks op.

Hopelijk heb ik jullie weer een beetje inspiratie gegeven.

 

Haak jij vaak iets stoers?

 

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen