Vlaggetjes haken voor een bijzondere gelegenheid-Breiclub.nl
Vlaggetjes haken voor een bijzondere gelegenheid

Vlaggetjes haken: Omdat onze kleine man 2 werd ben ik laatst aan de slag gegaan met vlaggetjes te haken. In deze blog laat ik zien hoe ik dat gedaan heb.
Ik heb op eerst op internet gesneupt maar daar vond ik niet de vlaggetjes die ik wou hebben. Dus heb ik zelf een patroontje bedacht. Het is eigenlijk heel makkelijk.

Materiaal

Ik heb haaknaald 4 gebruikt en garen dat geschikt is voor naald 4. In principe kan je al het garen gebruiken dat je wil. Maar ik zou niet te dun garen gebruiken want dan is het vlaggetje niet zo stevig en blijft het niet in model hangen. Ik heb acryl gebruikt. Maar dat was gewoon omdat ik dat nog had liggen.

Werkwijze vlaggetjes haken

Dit is de werkwijze:

Je begint met twee lossen. Dan haak je twee stokjes in de tweede losse. 2 lossen en keer het werk.

Bij alle volgende toeren ga je steeds met 1 stokje meerderen. Dit doe je door aan het begin van de toer 2 stokjes in 1 steek te haken.

Ik heb 20 toeren gehaakt. Maar het kan ook meer of minder. Mocht je wat bredere vlaggetjes willen hebben kan je in elke toer 2 keer meerderen. Aan het begin en aan het eind van de toer.

vlaggetjes haken

Cijfers en letters

De cijfers en letters heb ik erop geborduurd. Het patroon heb ik van internet gehaald. Door op google te zoeken op letters borduren kwam ik van alles tegen.  Deze patronen heb ik gebruikt.

Vlaggetjes aan elkaar maken

Dan moeten de vlaggetjes nog aan elkaar. Dit heb ik als volgt gedaan:

Eerst 30 lossen gehaakt (of hoeveel je maar wilt) Dan pak je het eerste vlaggetje en haak je een vaste in het eerste stokje van de vlag. Vervolgens in elk stokje een vaste tot het einde van de vlag.

Dan 3 lossen en  dan komt het volgende vlaggetje. Je moet de volgorde aanhouden waarin de vlaggetjes moeten hangen. Aan het eind weer een stuk of 30 vasten.

En nu maar ophangen die vlaggetjes.

vlaggetjes-2

Je kan natuurlijk verjaardagsvlaggetjes haken. Maar je kan ook een geboorteslinger maken met de naam van de baby erop. Of je haakt gewoon wat gekleurde vlaggetjes zonder tekst. Dat staat ook al heel erg leuk. En het is een leuke manier om je restjes garen op te maken.

Voor welke gelegenheid zou jij de vlaggetjes gaan haken? 

Reactie plaatsen