Een haakpatroon, waar-o-waar vandaan? - Breiclub.nl
Een haakpatroon, waar-o-waar vandaan?

Een haakpatroon, waar-o-waar vandaan? Nou overal! En vaak nog gratis ook……!!!

waar-o-waar-1Voordat mijn haakmanie zicht openbaarde, zat ik al op facebook en zo kwam ik bij bij diverse haakgroepen terecht,. Enkele voorbeelden: Dutch crochet, a granny a day, scheepjes cal, wildflower shoulder bag, mysterie haken, kun je haken? haak dan mee, Haken en breipatronen, Lily pond, Sophies Garden & Universe haken, … en zo kan ik eigenlijk nog wel even  doorgaan.

Al deze groepen geven vaak ook gratis haakpatronen. Persoonlijk vind ik het zogenaamde mysteriehaken erg leuk. Je hebt geen idee wat je haakt en je MOET het patroon erg goed lezen. Maar er is gelukkig altijd hulp van de groep. De patronen zijn kort, maar zooooo leuk! 

En de lol onderling over het raden wat het zou kunnen zijn, is enorm gezellig.

waar-o-waar-2Daarom heb ik me ook gelijk aangemeld bij het gaan haken van de mysterie deken van de breiclub. Ik kan niet wachten tot 1 september…… Gelukkig is mijn cal dan af en kan ik me volledig hier op storten.

Als de doos met wol binnenkomt, dan is het voor mij sinterklaas! 

Ik ben nog niet zo lang lid van de breiclub en ontdek nog elke dag leuke dingen. Een crochet a long, een mini-mysterie enz……

waar-o-waar-3Voor patronen is Pinterest ook een goudmijntje. Alleen wel vaak in het Engels (of zelfs Russisch). Ben er nog niet aan begonnen. Er zijn al zoveel dingen waar ik aan mee doe.

Tijdschriften hebben ook vaak leuke patroontjes. Of een boek bij de action. Inspiratie genoeg om me heen. En weinig kosten.  Ik investeer het liefste in de wol!

waar-o-waar-4Websites van wolmerken hebben ook vaak patronen die gratis zijn. Dat zijn vaak leuke patronen. Denk maar aan de Scheepjes Cal 2015 ( ja, daar doe ik ook aan mee!!!!) En de tas van het pakket ga ik ook met het patroon van Annelies Baes omhaken. waar-o-waar-5

Drops (www.garnstudio.com) heeft ook veel patronen en daarnaast ook heel veel filmpjes over steken, opzetjes en nog veel meer. Echt het bekijken waard. (voor breien en haken!)

Even googlen helpt ook of hulp vragen via facebook. Je krijgt echt altijd reactie.

Wol kan je niet genoeg hebben in een kastje, mandje, doosje om je heen. Ondertussen begin ik hier al aardig wat te verzamelen… kastje in het dressoir, een doosje, een heuse haaktas, en dan nog een bak… Tot grote ergernis van mijn man!

Maar ik heb lekker alles binnen handbereik. 

Want mensen……. hoe bewaren jullie je bolletjes, projectjes, WIP’s ?

Veel leesplezier!

 

Corrie
Door

Corrie

op 17 Aug 2015

Hoi Marjolein, Deze tips gebruik ik ook, maar zie er ook nieuwe tussen zitten, die ga ik voorlopig maar niet bezoeken???? te druk. En ik zal straks eens een foto plaatsen op de MB club om te laten zien hoe ik mijn wol bewaar. Bedankt voor de tips

Reactie plaatsen