De leukste brei- en haaksites online - Breiclub.nl
De leukste brei- en haaksites online!

De leukste brei- en haaksites online. Er bestaan zoveel brei- en haaksites op het internet dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog zet ik een aantal van de leukste websites over breien en haken voor je op een rij!

Natuurlijk hoort www.breiclub.nl op dit lijstje. Omdat wij deze club natuurlijk allemaal kennen, hoef ik hier natuurlijk niet verder op in te gaan – maar wat een aanbod! Op de site vind je naast patronen en blogs ook cursussen, knit- of crochet-a-longs en gastcollege’s van ervaren haaksters en breisters. Het geld dubbel en dwars waard!

breiclub-nl-online-breiclub-en-haakclub-met-gratis-patronen-tips-en-inspiratie-h100

Een andere site die de meeste waarschijnlijk al wel kennen, is www.ravelry.com. Deze Engelse site is een grote bron van inspiratie voor mij. Naast patronen (niet alleen in het Engels!) kun je ook informatie vinden over verschillende garens, projecten van leden bekijken en op diverse fora met elkaar praten over verschillende brei- en haakgerelateerde onderwerpen. Ga eens kijken!

ravelry-logo

Een hele leuke site met haakpatronen is www.stipenhaak.nl. Ze hebben hele mooie patroontjes van knuffels die ook voor de beginnende haakster heel goed te doen zijn (ik ben zelf net bezig met Beertje Brom). Ze hebben zowel gratis patronen als (zelf ontworpen) betaalde patronen. Ik ben helemaal verliefd op deze leuke knuffels. Een echte aanrader!

De leukste brei- en haaksites online

YouTube is een onuitputtelijke bron video’s die je verschillende technieken leren voor het breien en het haken. Ik ben vooral erg gecharmeerd van de video’s van iknitwithcatfur (https://www.youtube.com/user/iknitwithcatfur/). Hoewel in het Engels spreken de beelden voor zich. Deze dame weet alles goed uit te leggen en op een mooie manier in beeld te brengen. Voor de beginnende en halfgevorderde breisters onder ons: Zeer de moeite waard!

De leukste brei- en haaksites online

Mocht je je haaktalenten willen inzetten voor een goed doel, dan wil ik je graag wijzen op http://www.earlybirdsfotografie.nl/haak-een-earlybirdje/. Deze stichting maak belangeloos fotoreportages van te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis, om hun ouders (en de kindjes) een mooie herinnering aan de tijd in het ziekenhuis te schenken. Speciaal voor deze kindjes heeft Earlybirds de earlybirdjes gelanceerd. Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes een gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen hen denken aan een navelstreng. Hierdoor kunnen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich mee brengt.

De leukste brei- en haaksites online

Geen brei- of haaksite, maar magazines: Simply Breien en Simply Haken (https://www.facebook.com/simplybreien). Deze magazines volgen de trends op de voet, geven leuke ideeën om te breien of te haken (inclusief patronen!) en daarnaast worden er ook specials uitgegeven met een bepaald thema. Je kunt er helaas geen abonnement op nemen, maar oh, wat kijk ik altijd uit naar de nieuwste editie! Op hun facebookpagina promoten ze niet alleen hun blad, maar geven ze ook leuke tips, links naar andere websites en geven ze informatie over evenementen en andere brei- en haakgerelateerde gebeurtenissen.

De leukste brei- en haaksites online

Dit zijn een aantal van mijn favoriete sites. Heb jij nog een leuke tip? Welke site moeten we echt kennen?

Reactie plaatsen