Babydekentjes breien voor kinderen - Breiclub.nl
Babydekentjes breien voor kinderen

Babydekentjes breien voor kinderen. Ik brei graag voor kinderen. Ik vind het gewoon leuk, ik kan het niet uitleggen. Er zijn ook zoveel leuke dingen die je kunt breien voor kinderen, het is moeilijk kiezen.

Absolute nummer één voor mij is het breien van babydekentjes. En dan vooral het dekentje met “kleurverloop”. Kleine moeite, groots effect, zeg ik altijd en de reacties die ik erop krijg zijn altijd positief. Zoals de collega van mijn man, die een variant in het roze kreeg voor haar dochter en mij via hem nog altijd bedankt omdat ze hem zoveel gebruikt. Of een goede vriendin, die hem in het blauw kreeg en me foto’s stuurt waarop zoonlief onder het dekentje ligt te slapen.

Babydekentjes breien voor kinderen

Babydekentjes breien voor kinderen

Eén keer probeerde ik een ander kraamcadeautje te maken. Een schattig slaapzakje voor een lief meisje. Heel erg mijn best op gedaan, leuk kraampakket gemaakt en vol goede moed op kraamvisite. Min vriendin was blij, ik was blij omdat zij blij was. Tot ik de foto’s kreeg… Hij was te kort! Veel te kort! Zó jammer.Babydekentjes breien voor kinderen

Dekentjes als kraamcadeau

Ik heb dus besloten voortaan dekentjes te blijven maken als kraamcadeau. Je kunt heel veel leuke patronen vinden op internet (www.ravelry.com, www.freppi.com, www.garnstudio.com), maar ik brei liever op gevoel. Hoewel het zweverig klinkt, vind ik het juist bij dekentjes prettig om mijn eigen gang te gaan. Dat kan ook prima, aangezien het niet op een centimeter meer of minder aankomt. De dekentjes die ik brei zijn wat groter en gaan daardoor ook langer mee.

Kleuren voor babydekentjes

Qua kleur kies ik vaak voor één of twee kleuren die in het kinderkamertje terugkomen. Je hoeft dus niet per se voor roze of blauw te kiezen. Zo kun je dus ook een mooi dekentje maken wanneer je niet weet of je voor een meisje of een jongetje breit.

Wees niet bang om te experimenteren met breitechnieken, ideeën die je hebt of patronen in het dekentje. Zoals deze, net even anders:

Babydekentjes breien voor kinderen

Maar ook een “simpele” deken, in een uni-kleur en een bijzondere steek levert hele mooie resultaten op:

Babydekentjes breien voor kinderen

En hier kun je zien wat voor moois je kunt maken met restjes wol en wat fantasie (patroon te vinden op de Breiclub – https://breiclub.nl/over-breien/babydekentje-breien/):

Babydekentjes breien voor kinderen

Acrylgaren voor babydekentjes

Mogelijkheden te over dus! Wat ik nog wel even wil opmerken dat ik over het algemeen acrylgaren gebruik voor babydekentjes. Echte wol vind ik altijd wat lastig, aangezien je niet weet of een kindje hier tegen kan of niet.

Zelf ben ik nu bezig met een variant op het eerst genoemde dekentje, waarbij ik rechthoekjes maak in kleurverloop. Schematisch ziet dit er zo uit:

Babydekentjes breien voor kinderen

Hoewel ik blijf worstelen met alle bollen wol die ik in het gareel moet zien te houden (momenteel zitten er 11 vast aan mijn breiwerk) wordt hij prachtig! Ik hoop dat de ontvanger er net zo blij mee zal zijn als ik.

Wat is jouw absolute favoriet om te breien/haken? Waarom juist dit?

Tinie Houtzager
Door

Tinie Houtzager

op 11 Jul 2015

In mijn omgeving heb ik niks aan kraamkadotjes, maar ik haak wel babydekentjes voor Roemenië. Ik stel me zo voor dat ook daar moeders zijn die hun kindje graag onder een mooi dekentje zie liggen. Breien doe ik niet zo graag maar haken vind ik heerlijk.

Ineke Dirksen
Door

Ineke Dirksen

op 10 Aug 2015

Goedemiddag Petra, Kun jij mij op weg helpen met het patroontje van de simpele deken in een uni kleur. Ik kan het patroon niet vinden. Met vriendelijke groeten Ineke Dirksen

corrie
Door

corrie

op 05 Oct 2015

wat ik ook brei is, soms dekentjes met een naam erin dat is persoonlijk, ik ben nu voor onze kleindochters een sprei aan het breien met naam erin en verschillende patronen echt heel leuk,

Nathalie Roos
Door

Nathalie Roos

op 12 Oct 2017

Dames, ik heb een vraagje. Ik wil een babydekentje breien met naald 8. Hoeveel steken moet ik opzetten? Vriendelijke Groetjes!

Wiebke
Door

Wiebke

op 12 Dec 2017

Ik kom niet in het download programma

Jannetje
Door

Jannetje

op 26 Oct 2019

Hoe kom ik aan het patroon van het blauwe dekentje over de witte stoel?

Hilda   De Wever
Door

Hilda De Wever

op 18 Jun 2023

mevrouw, is het mogelijk om het patroon van het dekentje ,mij door te sturen. zou hetgraag breien voor mijn eerste klein kind dank je wel. Het blauwe deken op de witte stoel.

Reactie plaatsen