Een toffe samenwerking tussen Creachick en Haakvrouw
Een toffe samenwerking tussen Creachick en Haakvrouw

Een toffe samenwerking tussen Creachick en Haakvrouw

Een tijd geleden schreef ik al eens een blog over de site van Creachick. Deze DIY Blog is ondertussen alleen nog maar toffer geworden en nadat het haken bij de maakster, Maris, even een tijdje naar de achtergrond was verdwenen kwam ze in maart met een heel erg leuk nieuw project.

Samenwerking met Haakvrouw

Voor dit project werkt Creachick samen met Haakvrouw. Haakvrouw is een winkel (en toffe webshop) van Anouk Haakman. Haar garenwinkel vind je in Medemblik, in West-Friesland. Is dat nu niet om de hoek (wat voor mij zo is), dan kun je gewoon lekker rondneuzen op haar website, www.haakvrouw.nl . Woon je wel in de buurt dan zou ik zeker eens gaan kijken of een van de workshops bijwonen. Wat een droom om zo’n winkeltje te hebben!

Deze creatieve dames spraken op een keer af en zo kwam spontaan de samenwerking tot stand. Wil je hier meer over lezen, dat kan hier creachick . Het filmpje is ook zeker de moeite waard om te kijken.

Zelf was ik meteen verliefd op het tuinjurkje, maar zoals waarschijnlijk voor zovelen, kon ik het niet meteen aanschaffen. Ik had immers nog een hoop haakwerkjes liggen en de geldboom in de tuin bloeit ook niet zo goed meer. Maar wat ik niet wist is dat mijn man stiekem het pakketje voor mij besteld had. Daar was ik echt super blij mee, want nu kon ik er toch lekker mee aan de slag!

Je ontvangt een compleet pakketje waar je het hele tuinjurkje mee kunt haken (uitgezonderd van de haaknaald natuurlijk). Eerder bestelde ik al weleens kleine haakpakketjes voor bijvoorbeeld een rammelaar, maar voor kleding had ik dit nog nooit gedaan. Het fijne is dat je dan meteen gewoon het goede in huis hebt, je weet dat je genoeg garen hebt (wat hier nogal eens het probleem is want dat inschatten blijf ik toch lastig vinden).

Het patroon is duidelijk, goed te lezen en het jurkje haakt snel weg. Het garen haakt erg fijn en het ziet er super leuk uit vind ik. Toevallig had ik al een tuinjurkje van mijn dochter liggen en kon ik daar de maat goed bij meten, maar dat was in principe niet nodig geweest, want de beschrijving van het patroon klopte precies met de maat van het tuinjurkje. Toen ik aankwam bij het afwerken belandde het jurkje even op de plank, zoals dat bij mij vaak het geval is. Het afwerken vind ik het minst leuke en ik zag een beetje op tegen de clips bevestigen. Maar heb je dit nu zelf ook, aarzel dan niet, want het is super makkelijk. Het wijst zichzelf eigenlijk uit.

Een leuk label erop en het jurkje is klaar. Een super leuk pakket!

Je vind het pakketje op de site van Haakvrouw, of in de blog van Creachick staat ook een linkje. Kun je die niet vinden? Klik dan hier. Je kunt de kleur zelf kiezen, uit wel 14 kleuren.

En haak je nu eens liever iets voor jezelf, dan heb je geluk, want er is een nieuw pakket, met een geweldige damesjurk. Ga dus snel naar de site van haakvrouw, waar je dit kunt zien en bestellen.

Haakte jij al weleens iets van Haakvrouw of Creachick?

Groetjes Nicole

Christien
Door

Christien

op 03 Jun 2018

Wat een leuk jurkje. Maar wat kun je er aan doen ,dat het niet schreef trekt.

Rianne
Door

Rianne

op 29 Sep 2022

Heb je ook filmpje op YouTube ik kan dat niet op vinden groetjes rianne roeberts

Reactie plaatsen