Durable Colourful Glam met een mooi kleurverloop - Breiclub.nl
Durable Colourful Glam

Een tijdje geleden viel ik al voor dit garen van durable yarn, de Colourful Glam. Het leek mij leuk om een blog te schrijven over hoe dit garen mij bevallen is.

 

Voor het eerst haken met Durable

Ik maakte kennis met het merk durable yarn toen ik voor mijn moeder de gordijntjes haakte, waar ik eerder ook een blog over schreef. Vervolgens ging ik ook de Facebook pagina en Instagram account van durable yarn volgen en kwam het ene naar het andere mooie garen voorbij.

durable

Zo ook deze bol colourful glam. Op de site van Durable, vind je ook een heleboel geweldige patronen. Wanneer je ze volgt via social media dan zie je het ene naar het andere prachtige patroon voorbij komen. Niet goed voor mij, want ik zou het liefst alles maken.

 

De Colourful Glam

durable

De Colourful Glam is een lange bol, je kan met één bol een mooie sjaal haken (of breien natuurlijk).  De bol heeft een lengte van 750 meter en dit is zeker genoeg om met de patronen die Durable op haar site heeft staan een mooie sjaal te maken. De bol is gemaakt van 45 % katoen, 48 % acryl en 4 % polyester. Het beste haak je de bol met een naald 2,5 tot 3,5.

Het eerste wat mij opvalt is dat de Colourful Glam een mooi compact bolletje is. De kleur die ik heb gekozen is de 5021, een bruin/oranje bol, en is in het echt prachtig. Hij past precies bij deze tijd van het jaar en ik zie de sjaal die ik wil gaan maken ook al helemaal leuk staan bij dat ene zwarte jurkje.

durable

Durable yarn brengt vaak leuke, gratis patronen uit en dus kan ik rustig kiezen wat mij het leukste lijkt. Ik kies uiteindelijk voor de green eyes sjaal.

Aan de slag

Als ik begin met haken valt me op dat het een gespleten draad is. Ojee, denk ik, want dat heb ik eerder gehad toen ik nog maar net haakte. Maar eigenlijk merk ik al snel dat ik hier geen last van heb. De draad ligt lekker in de hand en voelt zacht aan. Wel moet ik erop letten dat ik het subtiele glitterdraadje wel mee haak.

durable

Het kleurverloop gaat geleidelijk en vind ik erg mooi. Ik begin trouwens in het midden en dit gaat erg goed. Een paar keer gebeurd het dat het een klein beetje in de knoop raakt maar dit gaat eigenlijk heel makkelijk weer los.
Het patroon vind ik erg mooi, wel merkte ik dat ik er echt bij op moest letten, ik heb ook een klein foutje gemaakt zie ik aan het eind, maar dat valt niet zo op.

Wanneer de sjaal klaar is, heb je nog een mooie bijkomstigheid, je hoeft niet veel draadjes weg te werken.

durable

De Durable Colourful Glam is mij erg goed bevallen. Een mooie, zachte draad, met een mooi kleur verloop. Ik hou ook wel van het subtiele glitterdraadje wat er door loopt, maar ben je daar nu niet zo van dan hebben ze ook de ‘gewone’ Colourful zonder het glitterdraadje.

Wil je nu graag weten waar je zo’n mooie bol kunt kopen dan heeft Durable hier een fijne lijst met alle verkooppunten.

Haak jij graag met een grote bol?

Groetjes Nicole

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 28 Nov 2017

Prachtig garen! Mooie kleuren! Groetjes, Akkelien

Annelies
Door

Annelies

op 28 Nov 2017

Ik ben aan het breien met dit garen in combinatie met een soort lintgaren op naalden nr. 9. Ben in het midden begonnen, af en toe is garen n beetje in de war maar gaat goed los.

Reactie plaatsen