Inspiratie opdoen met de boeken van Arne en Carlos - Breiclub.nl
Inspiratie opdoen met de boeken van Arne en Carlos

Inspiratie opdoen met de boeken van Arne en Carlos

Ik wilde graag inspiratie opdoen met de boeken van Arne en Carlos. Ik raak zelf altijd geïnspireerd door ideeën en voorbeelden van anderen, dus ik neus vaak in brei- en haakboeken. Vorig jaar kreeg ik het boek van Arne en Carlos met als titel “Breien de bloemetjes buiten” cadeau.

Ik vind het helemaal geweldig, omdat ze eigentijdse en creatieve ideeën hebben en zowel haken als breien combineren.Van onderzetters in de vorm van vlinders en buitenkussens met bloemenprints, tot grotere projecten zoals een multifunctioneel granny squares-plaid.

In hun boek leggen Arne en Carlos hun patronen uit en laten ze hun werk zien met veel mooie foto’s.

Plaid breien

Ik ben al een tijd geleden begonnen om van restjes wol het plaid te breien dat ze op bladzijden 82 en 83 laten zien en om de zoveel tijd pak ik dit plaid weer op om een stukje verder te breien. Het is superleuk om zelf de mooiste kleurcombinaties te zoeken van de restjes wol die ik heb en vooraf niet te veel na te denken over welke kleur de volgende wordt.

Boeken van Arne en Carlos

Mijn kinderen vinden het leuk als ik ze vraag welke kleur ik moet gaan gebruiken en mijn jongste dochter is inmiddels zelf met restjes wol aan de slag gegaan.

 

Voorwoord boek Arne en Carlos

Arne en Carlos zeggen zelf in hun voorwoord: “Hartelijk welkom in ons eigen wereldje. Je krijgt hier iets van de tuin te zien en enkele projecten waartoe de tuin ons geïnspireerd heeft. Het zijn kleinigheden, die huis en have nog gezelliger maken.

Er staan een paar projecten in die wat tijdrovender zijn, maar waarom zou je alles altijd snel af moeten hebben. Tijd hebben we meer dan genoeg. De grote werkstukken bewaar je voor de gezelligheid wanneer het regent en buiten koud is, of wanneer je alleen maar rustig wilt nadenken terwijl je met je handen bezig bent.”

Ik kan niet anders dan me hier helemaal bij aansluiten: je kunt echt super leuke inspiratie opdoen met de boeken van Arne en Carlos

 

Boekenserie

Het Noorse breiduo Arne Nerjordet en Carlos Zachrison hebben inmiddels verschillende boeken op hun naam staan en stuk voor stuk laten ze inspirerende en leuke voorbeelden zien. Elk boek heeft zijn eigen thema: kerstballen breien, poppen breien, Noors breien, de bloemetjes buiten en breien met Pasen als thema.

 

Boeken van Arne en Carlos

 

Vind jij de boeken van Arne en Carlos ook zo leuk en heb je zelf al iets van hun brei- of haakwerken gemaakt? Laat hieronder je reactie achter.

Sjaan Meerman-Grinwis
Door

Sjaan Meerman-Grinwis

op 20 May 2014

Zelf brei ik al 2 jaar de kerstballen. Dit jaar moet ik voldoende hebben voor mijn boom. Ik brei ze met dikke en dunne naalden en garens, dus groot en klein. Dit jaar ook enkele paaseieren gebreid. Ook erg leuk om te doen!

Babette
Door

Babette

op 23 May 2014

Beste Sjaan, bedankt voor je verhaal! Kerst is inderdaad een geweldige aanleiding om leuke dingen te breien. Succes!

Tissa van de Wege - van der Does de Bye
Door

Tissa van de Wege - van der Does de Bye

op 01 Jun 2014

Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe de poot van de kip uit het boek van Arne & Carlos "Breien op hun paasbest" gebreid wordt?

Sjaan Meerman-Grinwis
Door

Sjaan Meerman-Grinwis

op 05 Jun 2014

Om de poot van de kip de breien moet je naalden zonder knop nemen deze tegen elkaar houden en dan steeds de steken naar de andere kant verschuiven. Het is eigenlijk rondbreien maar dan niet met 4 of 5 naalden maar met 2. succes

Geertje
Door

Geertje

op 17 Jun 2014

Ik heb alle boeken en heb 40 kerstballen in allerlei motiefjes gebreid, ik ben nu voor de kinderen en kleinkinderen kerst ballen met hun naam er in aan het breien, ook heb ik een pop en de haas gebreid erg leuk om te doen.

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 29 Jun 2014

Wat leuk om op die manier een kersttraditie zelf te maken. Ik denk dat alle kinderen en kleinkinderen dat superleuk vinden.

Reactie plaatsen