Broches haken voor het opleuken van jouw kleding - Breiclub.nl
Kleding opleuken met gehaakte broches...

Broches haken: Laatst liep ik door een kledingwinkel en was ik mij aan het verlekkeren aan de nieuwe voorjaarsmode. Zo leuk. Toen ik bij de kinderkleding aan kwam (tja, als moeder blijft dat ook interessant) viel mijn oog op een superschattig spijkerjasje met een… jawel, gehaakt aardbeien broche.

Ik dacht: dat kan ik ook.

Daarom deze week: Haakpatronen van broches voor het opleuken van jouw kleding en die van je kinderen.

Voor de aardbeitjes op de foto’s heb je geen brochespeld nodig. Deze zijn gewoon aan het knoopje gehangen. Wil je het haakwerkje wel op een brochespeld vast maken, dan kun je deze spelden los kopen. Via webwinkels, maar ook in fysieke hobbywinkels kun je deze spelden vinden.

Je haakwerkje kun je door middel van lijm op de spelden vast plakken, maar het beste resultaat bereik je door het haakwerkje vast te naaien met naald en draad. Daarvoor zijn de gaatjes in de spelden zeer geschikt. De spelden kun je trouwens in verschillende maten kopen. Hoe groter, hoe meer gaatjes je in de achterkant vindt.

Broches haken

Dit is eerste patroontje is eigenlijk bedacht als fotolijstje, maar dus ook heel gemakkelijk om te zetten in een broche. Het leuke aan dit patroon is, dat je zelf het plaatje aan de binnenkant van het lijstje kunt uitzoeken. Dit kan dus gewoon een leuk plaatje zijn, maar ook een foto. Het patroon is van Gittepetit.

Broches haken

Bloemen op je kleding doen het altijd goed. Het vrolijkt de boel mooi op. Vandaar het volgende patroon van Moois van m(i)e.

Broches haken

Het volgende patroon is in het Engels, maar te leuk om niet te noemen. Dus pak allemaal je vertaalschema erbij en ga aan de haak.

Het patroon is van Mad Madam Mel en wordt toegelicht met zeer duidelijke foto’s. Moet lukken toch!

Broches haken

Tja, en dan natuurlijk de aardbeitjes waar het allemaal mee begon. Die kan ik natuurlijk niet overslaan. Bij deze het aarbeienpatroon van mevrouw Snoeshaan.

Laten jullie even zien hoe mooi jullie kleding geworden is?

Reactie plaatsen