Stefanie van CuteDutch op de Knit & Knotbeurs - Breiclub.nl
Interview met Stefanie (CuteDutch)

Op de Knit & Knot beurs (17-19 maart 2017 in de koepelhal in Tilburg) heb ik Stefanie van CuteDutch gesproken. Ze spreekt vol passie over haar werk en straalt heel veel vrolijkheid uit. Ze staat open voor alles wat je haar wilt vragen en daarom was het ook heel makkelijk om haar een paar vragen te stellen.

Over Stefanie

Stefanie is begonnen met haken in 2014. Na het haken van 2 patronen van collega-ontwerpers ging het kriebelen om zelf patronen te gaan ontwerpen. Het eerste patroon wat ze ontworpen heeft is “Muis Febee”. Ze gebruikt het liefst pluisgaren in haar ontwerpen, dit zijn o.a.: scheepjes sweetheart soft, scheepjes softy en rico teddy aran.

Na het ontwerpen van “Muis Febee” heeft ze nog veel meer patronen ontworpen. Het gaat niet altijd in 1x flitsend, want soms blijven projecten 3 maanden in de auto liggen of is het een kwestie van 10 keer uithalen en opnieuw beginnen. Uiteindelijk wordt het altijd een knuffel, maar niet alle knuffels halen het om uitgebracht te worden.  De meeste gelukkig wel!

Het meeste recent uitgebrachte patroon wat het wel gehaald heeft is “Eend Elyn”.

Wat een poepie!

                                                              Stefanie van CuteDutch

Stefanie begint tijdens het ontwerpen altijd eerst met het hoofd.

“Zodra het je aan kan kijken, wil je hem afmaken”, zegt ze vrolijk. De inspiratie voor het ontwerpen haalt Stefanie uit strips, cartoons en de polder waar ze regelmatig doorheen loopt. Ze kijkt naar de dieren en verwerkt de kenmerken.

Proefhaken van patronen

Het proefhaken van de patronen laat Stefanie door een team van 17 personen doen. Dit is een heel divers team wat bestaat uit Nederlandse en Belgische haaksters.

Omdat niet iedereen met pluisgaren kan haken zijn er ook haaksters in haar team die de patronen haken met gewoon katoengaren. Er zijn ook haaksters die alleen naar de tekstuele kant kijken van het patroon. Zo komen ze samen tot een geweldig eindresultaat.

Stefanie over haar collega’s

Er is grote bewondering voor DenDennis, Tessa van Riet en Herriët (Stip&Haak). Dit zijn alle 3 grote namen in de haakwereld, bekend van diverse uitgebrachte boeken en/of patronen.

Volgens Stefanie moeten we ontwerpster Irene van Sugaridoo goed in de gaten houden. Zij is in de ogen van Stefanie het grootste opkomende talent.

Wat zijn de tips en tops voor een beginnend ontwerper?

De grootste valkuil voor een beginnend ontwerper is de moed opgeven”.  Het kan best frustrerend zijn als je heel graag iets wilt maar het lukt niet, je bent niet tevreden over het eindresultaat of je komt net niet uit met het lijfje/hoofdje.

De gouden tip is: GEEF NIET OP! Niet perfect is ook goed. Ook de meest doorgewinterde haaksters maken fouten, maar dat heeft ook zijn charme. Ga dus vooral door en maak je dromen waar.Stefanie van CuteDutch

Stefanie, nogmaals bedankt voor je openheid en de gezelligheid aan je kraam.

Lieve lezers van mijn blog. Wie zal ik volgens jullie nog meer moeten interviewen? Laat me het weten!

Sylvia
Door

Sylvia

op 30 Mar 2017

Leuk verhaal! Heel herkenbaar en inderdaad niet opgeven.🤗

jaimy
Door

jaimy

op 30 Mar 2017

Een super leuk blog! 😊 Wat doe je het leuk! Je mag dan ook wel direct een van de leukste patroonschrijfsters interviewen 😄 ga zo door!

Reactie plaatsen