Vlaggenlijn voor feestjes, verjaardagen, en natuurlijk voor pasen - Breiclub.nl
Vlaggenlijn haken

Deze week heb ik een patroon om een vlaggenlijn te haken. Deze kun je gebruiken voor feestjes, verjaardagen, kerst etc. En natuurlijk voor pasen, dan maak je hem in leuke pastelkleurtjes.

Benodigdheden:

  • Haaknaald
  • 3 a 4 kleuren garen

Vlaggenlijn

  1. Start met 2 lossen
  2. Haak in de eerste losse 2 vasten
  3. Draai je werk en haak een keerlosse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. Haak in de volgende steek twee vasten.
  4. Draai je werk en haak een losse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. Haak in de volgende steek 2 vasten.
  5. Draai je werk en haak een losse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. In de volgende steek haak je een vaste. Haak in de volgende steek 2 vasten.
  6. Draai je werk en haak een keerlosse. Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste. In de volgende 2 steken haak je een vaste. Haak in de laatste steek 2 vasten.

Na iedere toer draai je je werk en haak je een keerlosse. In de eerste steek en alle andere steken haak je 1 vaste. In de laatste steek haak je 2 vasten. Door dit aan te houden ontstaat er een vlaggetje. Je kunt zelf bepalen hoe groot je je vlaggetje maakt, als je ze maar allemaal even groot maakt.Ik heb in de laatste toer 21 vasten.

Nu kun je er nog een rand aanhaken.  Ik steek mijn naald in een gat van de losse van de vorige toer te steken. Hier haak ik een vaste in. De volgende vaste komt in het oog van de twee vasten van de toer daarvoor.

Ga zo door tot je bij de punt komt waar je bent gestart. In de punt haak je ook een vaste. Vervolgens een losse en in diezelfde punt nogmaals een vaste. Haak de rest van de rand net als de andere kant. Eindig met een vaste in de losse van je laatste toer bovenaan. In de eerste vaste van de toer haak je een halve vaste.

Knip je draad af en werk deze weg met een stopnaald. Het aan elkaar zetten doe ik d.m.v. vaste in de bovenste rij. Zorg wel dat er tussen de vlaggetjes steeds evenveel ruimte zit.

Veel plezier met dit patroon.

Tot volgende week.

Groetjes Belinda

Ria v Z.
Door

Ria v Z.

op 02 Apr 2017

Heel leuk,ben er mee bezig en heb er al zo'n veertig gemaakt met allerlei verschillende kleurtjes ,de randjes heb ik dan ook nog een combinatie van die kleur wat ik dan gehaakt heb .dan komen er nog 40 halve maantjes ertussen en bovenop een band erop vast naaien.Dit is echt leuk om te doen.

Bianca
Door

Bianca

op 08 May 2017

Ik ben er ook mee bezig :) ik vraag me alleen af, als je er heel veel aan hangt of je lijn dan niet heel erg door gaat hangen.

Sophie
Door

Sophie

op 18 Jun 2021

Ziet er gaaf uit! Kan iemand mij vertellen hoe lang en breed iedere vlaggetje wordt? Alvast bedankt.

Reactie plaatsen