De L van libelle - Amigurumi alfabet - Breiclub.nl
De L van libelle - Amigurumi alfabet
29 januari 2016 

De L van libelle - Amigurumi alfabet

Lente, lachen, liefde, leuk en nog veel meer andere dingen beginnen allemaal met de letter “L”. Maar natuurlijk ook mijn eigen naam; Laura! Net als onder andere de namen Lars, Lotte, Levi, Lucas, Linda en Leon. In haar boek Amigurumi alfabet maakte Christel Krukkert voor alle letters van het alfabet een patroon. Deze week ging ik met het boek aan de slag en haakte de letter “L”.

Voor het haken van de letters zijn schema’s gemaakt.

Voor de mensen die gewend zijn een patroon woord voor woord te volgen is het even wennen, maar in het begin van het boek staat een duidelijk schema met de betekenis van de symbolen en is het patroon van de letter “A” uitgeschreven. Deze zijn naar mijn mening voldoende om de andere letters ook te kunnen begrijpen.

Amigurumi-alfabet-2

 

Je haakt de letter twee keer op haaknaald 2.5 mm. Daarna haak je (in een andere kleur) de zijkant. Tijdens het in elkaar zetten van de delen vul je de letter op.

Amigurumi-alfabet-3

 

Hoe het precies kwam weet ik niet, maar toen ik de zijkant op dezelfde haaknaald haakte werd deze een stuk langer dan de totale omtrek van de letter. Dat staat natuurlijk raar. Gelukkig was het probleem opgelost toen ik de zijkant op haaknaald 2.0 maakte.

Amigurumi-alfabet-4  

Na het haken van de letter zelf ben je er nog niet. Bij elke letter ontwierp Christel Krukkert namelijk ook nog een klein diertje met dezelfde beginletter.

En ja, zelfs voor de “Q” en “X” heeft ze een diersoort weten te vinden! Deze diertjes maken de letter helemaal af. 

Bij de letter “L” hoort een libelle:

Amigurumi-alfabet-5

Ideeën 

‘Amigurumi alfabet’ vind ik een echte aanrader.

Vooral ook omdat letters haken weer eens wat anders is dan gebruikelijke amigurumi’s, kledingstukken of dekentjes. De letters in het boek zijn echt driedimensionaal, wat ze erg leuk maakt om in de kamer neer te zetten.

De letters zijn natuurlijk erg geschikt om namen te maken. Maar het is daarnaast ook hartstikke leuk om woorden als “home”, “love”, “succes”, “lente”, “zomer”, “herfst”, “winter”, “kerst” en “Xmas” te maken.

Pas de kleuren van de letters aan het thema en de kleuren van je interieur aan en je hebt een echte eyecatcher! 

Amigurumi-alfabet-6

 

Welke letters of woorden zou jij maken? 

 

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Marja
Door

Marja

op 03 Feb 2016

wat ziet het er mooi uit. Ik ga de ze wel maken en ook andere letters, maar is er iemand die misschien patroontjes heeft van de schrijfletters(bijv. de letters van het lettertype ;comic sans)

Reactie plaatsen
Your information is safe with us