Page content

Handige zakjes

article content

Handige zakjes

Een handig zakje haken waar je eigenlijk van alles in kunt doen. Bijvoorbeeld een paar babysokjes die je zelf gemaakt hebt wanneer je een kraamcadeau maakt. Of je kunt er knikkers in doen. Of je stopt er je haakspulletjes in die anders rond slingeren.

Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Ik vond het wel handig dus ging aan de slag met een patroon die ik graag met je deel. Uiteindelijk is het een klein zakje geworden die je eigenlijk overal voor kunt gebruiken!

Waarschuwing: een zakje haken kost maar 1,5 uur en het is zeer verslavend!

Voor je begint:

Techniek: haken

Haaknaald: naald 3,5

Gebruikte steken: lossen, vasten, halve vasten, half stokje

Materiaal: wol (ongeveer een half bolletje, haaknaald,  markeer ring, naald om af te werken, eventueel twee kralen voor de afwerking.

Patroon zakje haken:

Begin met een lossenketting van 4 lossen en maak de lossen met een halve vaste aan elkaar vast zodat je een ring maakt.

zakje haken

Toer 1: Haak 1 losse en daarna 6 vasten in de ring. Maak daarna de eerste toer vast met een halve vaste in de eerste steek van toer 1. Markeer de laatste steek van toer 1 met een markeer ring.

zakje haken

Toer 2: Haak in iedere steek 2 vasten (12 steken). Verwijder de markeer ring en stop deze in de eerste steek van toer 3.

zakje haken

Toer 3: Haak in de eerste steek 1 vaste, in de tweede steek haak je twee vasten.  Herhaal dit tot het einde van je toer (je hebt nu 18 steken). Verwijder de markeer ring en stop deze in de eerste steek van toer vier.

Toer 4: Haak nu  een vaste in de eerste twee steken en daarna twee vasten in 1 steek. Herhaal dit tot het einde van je toer (je hebt nu 24 steken). Verwijder de markeer ring en stop deze in de eerste steek van toer vijf.

Toer 5: Haak nu  een vaste in de eerste drie steken en daarna twee vasten in 1 steek. Herhaal dit tot het einde van je toer (je hebt nu 30 steken). Verwijder de markeer ring en stop deze in de eerste steek van toer zes.

zakje haken

Toer 6: Haak nu een vaste in de eerste vier steken en daarna twee vasten in 1 steek. Herhaal dit tot het einde van je toer (je hebt nu 36 steken). Verwijder de markeer ring en stop deze in de eerste steek van toer zeven.

Toer 7: (zie afbeeldingen boven): haak nu in iedere steek 1 vaste maar pak niet het voorste ‘v’ steekje maar steek je naald in de hele ‘v’ steek. Hierdoor krijg je een soort opstaand randje die straks de rand van de bodem van je zakje vormt.

Toer 8 tot en met 18: haak in iedere steek (in de hele ‘V’) 1 vaste. Pak hierbij telkens bij iedere steek de “V’ bovenkant van de steek in iedere toer.

 

zakje haken

Toer 19: je gaat nu openingen haken om straks een koord doorheen te halen. Haak 2 lossen, sla 1 steek over en haak een half stokje in de tweede steek. *Haak 1 losse, sla 1 steek over en haak een half stokje*. Herhaal * tot * tot het einde.

Toer 20: haak nu 1 toer vasten om je rand te verstevigen. Knip je draad af en werk alle draadjes weg.

 Koordje

zakje haken

Nu ga je een koordje maken. Dit doe je door een lossenketting van 80 lossen te haken en door de opening van je zakje te halen. Je kunt het koordje eventueel afwerken door kralen te gebruiken aan de uiteinden.

Zakje13

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

4 reacties op “Handige zakjes


Door Lies kouwenberg op 21 augustus 2016

Heel leuk


Door Tedje Ackermans op 21 augustus 2016

Doet mij denken aan mijn mooie tiener tijd . !!!!!!!!!!!


Door Maxime op 21 augustus 2016

Leuk idee om een kadootje in te geven! Ik zou persoonlijk de koortjes wel in een andere kleur dan het zakje doen.


Door Suze op 22 augustus 2016

Leuk idee en gelijk maar 1 gemaakt voor mijn kleindochter haar verjaardag.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.