1,5 meter vlaggetjeslijn haken
1,5 meter vlaggetjeslijn haken

Een leuke vrolijke vlaggetjeslijn om de 1,5 meter op het strand te garanderen?

 

Je hoort het overal zolang we maar anderhalve meter afstand kunnen bewaren zitten we safe, dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan, als je er over na gaat denken kom je wel tot wat creatieve oplossingen zoals misschien wel deze vlaggetjeslijn.

Waar je natuurlijk wel een beetje op moet letten is dat je zoiets wel vriendelijk, vrolijk en kleurrijk kunt houden om toch je statement te kunnen maken op een vriendelijke manier.

Zo van je mag best komen kijken maar laat het even duidelijk zijn dat wij elkaars afstand respecteren op deze manier en wie weet is het voor jou ook wel een idee om zoiets te maken. Je merkt toch nog vaak dat heel veel mensen het even vergeten zijn dat ze geadviseerd wordt om die afstand ook echt tot elkaar te houden. Het is ook moeilijk want zo zijn wij natuurlijk helemaal niet opgevoed dus ik snap het ook wel.

Dan ga je nadenken en inderdaad hoe hou je dan bijvoorbeeld straks met de drukte op het strand die afstand vast en zo kwam ik eigenlijk op dit leuke idee. Supersimpel, voor iedereen te doen en snel klaar en als je van iets ingewikkelder houdt ga je ze gewoon mooi versieren.

Wat heb je nodig?  Restjes katoen of wol in allerlei vrolijke kleuren en een haaknaald dat is alles. Wat fantasie maakt natuurlijk alles een beetje mooier en vrolijker, meestal hebben wij handwerkster en handwerkers dat natuurlijk wel in huis.

 

Pak een lekker kopje thee, koffie, ijsthee of wat dan ook , ga er lekker mee buiten zitten en maak er zoveel je nodig hebt om een vrolijke, gekleurde vlaggenlijn te maken.

Hoe maak je een vlaggetje? Super makkelijk ook wel heel leuk om met een paar kinderen samen te doen als het kan zo draagt iedereen bij aan de vlaggenlijn en schiet het natuurlijk ook lekker op. Iedereen kan haar of zijn kleurvoorkeur of fantasie erin kwijt.

 

Patroontje los vlaggetje:

Je zet 15 lossen op en haakt dan in de tweede losse vanaf de naald de eerste vaste, helemaal tot aan het eind 14 vasten. 1 losse en dan omdraaien en tot de laatste steek vasten haken dus 13 in dit geval en weer omdraaien, zo loopt je werkje in een vlaggetjes vorm uit, in een punt en hou je na een aantal rijen 1 steek over, niet afkanten.

Ik haak er dan nog een hele rand met vasten omheen om er een mooie driehoek van te maken, dat mag in dezelfde kleur, je kunt daar natuurlijk ook een andere kleur voor gebruiken. Dat de vlaggetjes niet allemaal even groot zijn, is helemaal geen probleem en je kunt ze natuurlijk ook zo groot of klein maken als je zelf wil.  Zo maak je dus het aantal vlaggetjes wat je wil of nodig denkt te hebben en dan is het tijd om er een vlaggetjeslijn van te maken.

 

Dan ga je de vlaggetjes aan elkaar maken. Haak eerst een stukje  lossen, dan haak je het vlaggetje met vasten aan je lijn vast en tussen elke twee vlaggetjes heb ik in dit geval 20 lossen gedaan. Omdat ik niet echt een hele grote vlaggenlijn voor op het strand ga maken heb ik een kleine gemaakt als voorbeeld en die gaat straks mooi weer in die haak/brei boom in onze voortuin.

Zo kun je zo’n vlaggetjeslijn ook versieren met cijfers, letters symbolen of wat dan ook, je kunt er ook een verjaardags slinger van maken bijvoorbeeld dan kun je hem ook vaker gebruiken.

Heel veel plezier met het maken en versieren en gebruik echt je fantasie om er iets leuks van te maken en laat daar ook een foto van zien, dat vind ik helemaal leuk.

Wat voor een lijn ga jij met dit patroon maken?

 

Lieve groetjes, Yolande

Suzanne
Door

Suzanne

op 25 Jun 2020

Leuk idee! Hiermee kun je ook je kamer decoreren en voor een warm gevoel kun je ook wat lichtjes toevoegen.

Reactie plaatsen