Regenboog haken
Regenboog haken

 


ALLES KOMT GOED! Overal komen we deze leuke felgekleurde regenbogen tegen, die op dit moment wereldwijd een symbool van hoop en vertrouwen zijn.
Van de week stond er in een facebookgroep bij ons in Amersfoort een oproep van Feikje, die een mooie foto had staan van deze regenboogjes en vroeg wie er eentje wilde ontvangen. Je kon dan een pbtje sturen met je adres en dan kwam het goed. Leuk, origineel dus dacht ik dat gaan we doen.
Binnen een mum van tijd was de post gesloten omdat er zoveel mensen spontaan op hadden gereageerd. Dus dacht ik, weet je wat, ik ga eens op internet kijken of ik er ergens iets van kan vinden. Soms denk ik dan heb ik onder een steen gelegen of zo want het hele internet, wereldwijd krioelde van dit initiatief en overal werden ze gemaakt in welke vorm ook en uitgedeeld of ergens opgehangen.
Via de volgende link een patroontje gevonden wat gratis gedeeld mocht worden met iedereen en het beschrijft perfect hoe je zo’n felgekleurde regenboog kunt maken dus mijn wolletjes doos in gedoken en aan de slag gegaan. Klik op de volgende link voor het patroontje en haak gezellig mee.

Oké aan de slag zoals gezegd eerst even wat kleuren wol uitgezocht. De reden waarom ik dit met wol ga doen is omdat de regenboogjes weer een mooie aanvulling zijn voor in onze “aankleedboom” in de voortuin en omdat ze daar in de felle zon hangen, daardoor verkleurd de katoen veel te snel en dat is jammer van het werk. De wolletjes gaan wat langer mee qua kleur.
Een mooie regenboog aan kleuren uitgezocht en daarna via bovenstaande link de aanwijzigingen gevolgd.
Gewoon begonnen aan het patroontje en alle stappen doorlopen tot aan het afwerken van de regenboog daar ben ik even zelf gaan freubelen omdat dit er niet helemaal bij staat. Zoals je kunt zien kun je er dus ook een plantje van maken, ik kies voor de hangende versie.


Het patroontje was klaar en zelf even een 50 lossen ketting gehaakt en met een kraaltje eraan vastgemaakt zodat ik hem ook in de boom kan gaan hangen.


Even nog een tip voor onderweg: Als je de volgende ronde met een andere kleur begint en die een beetje opschuift kun je de draad van de vorige rij mee haken om mooi af te hechten voordat je de volgende rij sluit en dat scheelt veel draadjes instoppen.


Ik vind het zo’n leuk idee en ook resultaat en zo makkelijk om even tussendoor te maken….
En wat denk je ik had mijn regenboog net af toen de post kwam en er een handgeschreven envelop in de bus werd gegooid. En kijk hier wat er in zat? Wordt je daar nu niet heel blij van?


Bij deze Feikje nog een keer hartelijk bedankt voor de mooie regenboog, het lieve kaartje en zakje thee erbij en voor de inspiratie die we weer toe kunnen passen voor ons allemaal.
Dus wacht niet langer, ga op zoek naar restjes, maak wat regenboogjes en maak er de mensen in je omgeving blij mee. Veel plezier ermee.

Wie ga jij blij maken met zo’n regenboog?
Groetjes Yolande

tjaaktje bos
Door

tjaaktje bos

op 18 Jan 2021

kan geen link van regenboog patroontje vinden

Joke Hiddink
Door

Joke Hiddink

op 18 Jan 2021

Ik weet ook niet waar het te vinden is

Reactie plaatsen