Haak een paasslinger - makkelijk en snel - Breiclub.nl
Alles over haken
Redactie Breiclub
Alles over haken
2 min
2

Haak een paasslinger

2 min
2

Haak een paasslinger: Het is alweer bijna Pasen en dan maak ik het weer lekker gezellig in huis. De paastakken staan alweer in de vaas en zijn behangen met houten eitjes. En ik heb mijn paasslinger weer opgehangen. Ik ben gek op slingers haken en in dit blog vertel ik je hoe je deze zelf maakt! 

Paaskleuren?

Ik heb gele katoen gebruikt en de hele slinger in deze ene kleur gehaakt. Je kan natuurlijk ook een andere paaskleur nemen of gekleurde bloemetjes toevoegen.

Maar ik beschrijf hier hoe ik mijn slinger heb gemaakt. Hij is lekker snel klaar en ook heel goed te doen voor een beginner!Haak een paasslinger

Blijven tellen!

Neem een haaknaald die geschikt is voor de katoen die je gebruikt. Bepaal hoe lang de slinger ongeveer moet worden en hoe je de bloemen er in wilt verdelen.

Omdat de bloemen onderdeel zijn van de slinger is het handig om goed te tellen, onder andere het aantal losse tussen de bloemen. Ik gebruikte 20 losse tussen de bloemen.

Het patroon

Haak een paasslinger

  1. Haak een ketting van losse in de gewenste lengte tot de eerste bloem
  2. Haak nog 3 lossen
  3. Haak een stokje in de derde losse vanaf de haaknaald.
    In deze losse wordt de gehele bloem gehaakt.
  4. Haak nog een stokje in dezelfde losse
  5. Haak 3 losse en maak het eerste blaadje af met een half vaste in de losse.
  6. * 3 losse, 2 stokjes (in de eerste losse van punt 3) 3 losse, half vaste * herhaal nog 3 keer zodat je 5 blaadjes per bloemetje krijg.
  7. Na de laatste half vaste van de bloem haak je verder aan de ketting van losse, tel goed hoeveel lossen je tussen de bloemen wilt en herhaal punt 2 tot en met 6.

Met het haken van deze slinger zitten de bloemen mooi in het midden van de slinger. Ja kan natuurlijk ook eerst een lange ketting van losse maken en daar de bloemen aan naaien.

Ik zou het leuk vinden om jullie paasslingers, of andere gehaakte paasversieringen te zien!

Wil je ze met ons delen op Facebook?

Reacties
Categorieën