Konijntje breien, zo simpel - Breiclub.nl
Konijntje breien - zo simpel

Konijntje breien : Onlangs vond ik een heel simpel patroon op Pinterest om een konijntje te breien met twee breinaalden en alleen rechts breien (ribbelsteek). Het patroon leek zo simpel dat ik het bijna niet geloofde dus ben ik de uitdaging aan gegaan. Ik heb het patroon hiermee vertaald naar het Nederlands. 

Voor dit konijntje heb ik naalden 4 mm gebruikt en wol die hier bij past. Ook heb je een restje witte en zwarte wol nodig en een naald.

Op de foto zie je bij mij een rondbreinaald maar dat komt omdat ik geen rechte naalden had van 4 mm. In principe werkt dit patroon met iedere dikte van een naald en wol, zo lang je maar een vierkantje breit.

Konijntje breien patroon:

Begin met het opzetten van 28 steken en brei net zo lang met een ribbelsteek totdat je een vierkantje hebt. Mijn vierkantje is 15 centimeter bij 15 centimeter. Wanneer je een vierkant hebt gebreid, kant je je werk af.

Vervolgens ga je met de vorm van je konijntje aan de slag. Je kunt hiervoor dezelfde wol gebruiken als je vierkant maar ik heb bewust voor wit gekozen zodat je beter kunt zien waar de draad loopt. Naai nu met grove steken op de helft van je vierkant de draad.

Gebruik vervolgens een steekmarkeerder in het midden van je vierkant bovenaan zodat je weet waar je naartoe werkt en naai de witte draad naar je steekmarkeerder.

Naai je draad vervolgens naar het begin van de driehoek die is ontstaan. 

Trek nu de witte draad stevig aan zodat je de eerste vorm ziet ontstaan en vul het hoofdje op met vulmateriaal. Trek de witte draad extra strak aan en maak een knoopje.

Naai de rug van het konijntje tot halverwege en stop vulmateriaal in het konijntje. Naai het konijntje dicht (maar niet vast aan het einde!). Trek nu stevig aan de draad zodat een bolling ontstaat en maak de bolling vast met een paar steken.

Konijntje breien

Zet de oren met een paar steken zo vast zoals jij de horen wilt hebben. Om het staartje te maken, heb ik een kleine pompon gemaakt (twee vingers, wikkel de witte wol er een aantal keer omheen, haal je vingers uit de draad en maak 1 draad dwars er overeen vast met een knoopje, knip de draad aan beide zijden open) die ik heb bevestigd.

Eventueel kun je nog oogjes op het hoofdje naaien en klaar is je konijntje!

Heb jij wel eens een konijntje gebreid en welk patroon gebruikte je? 

Ine bollen
Door

Ine bollen

op 22 Mar 2016

Schattig konijntje en eenvoudig te maken. Ga ik proberen.

marije
Door

marije

op 08 Oct 2016

echt fet

danielle
Door

danielle

op 08 Oct 2016

maar duurt wel lang voordat je hem klaar hebt

Ik
Door

Ik

op 23 Jul 2020

Wat schattig

Marloes
Door

Marloes

op 30 Nov 2020

Bedankt! In grove, grote versie een leuke en relatief eenvoudige surprise mee gemaakt!

Lucia
Door

Lucia

op 24 Feb 2023

ik sta te popelen om te beginnen...echt... zo leuk. bedankt om het patroon te vertalen en te delen... Luce de Bonnie van 4 kleinkinderen....benieuwd naar de reacties met Pasen.

Reactie plaatsen