Fantastische brei-ideeën 2016 - Breiclub.nl
Fantastische brei-ideeën 2016

Fantastische brei-ideeën 2016 . 

Het is raar weer: het ene moment sneeuwt het en is het tegen het vriespunt. Het andere moment is de voorspelling dat het rond de 12 graden!! wordt. Je zou er snip verkouden van worden (ik denk maar zo dat ik niet de enige ben ….. ). Gegeven de temperaturen, zou je dan alvast iets op de naalden zetten voor het voorjaar, of maak je nog iets warms, voor je weet maar nooit wanneer het nog een keer gaat vriezen?

Als je kiest voor dat laatste dan is er een leuk blad met 50 patronen om uit te kiezen: Fantastische brei-ideeën van januari 2016. Dit is een special van Simply breien. Met modellen voor dames, kleine kinderen en een topper voor mannen. Ik laat je een paar ontwerpen zien.

Katia Azteca poncho en hoed

Fantastische brei-ideeën 2016

Dit is leuk: de poncho is gebreid, de hoed wordt gehaakt! Voor een setje dat je ook in het voorjaar nog heel goed kan dragen. 5 bollen Katia Azteca heb je  nodig. De poncho is een rechthoek, gebreid in ribbelsteek. De hoed wordt in halve stokjes in het rond gehaakt. Er zijn 36 kleuren waaruit je kan kiezen; dit setje is gebreid in kleurnr 7856.

Lana Grossa trui met staande boord

Fantastische brei-ideeën 2016

Deze trui ziet er wellicht uit alsof deze door een hele ervaren breister is gemaakt. Maar dat hoeft niet. Het fantasiepatroon in deze trui wordt gemaakt door steken in de ene naald af te halen en de kleur in de volgende naald te wisselen. Het breischema gaat over 8 naalden. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van 2 kleuren grijs voor een geraffineerde look. Maar waarom niet een knalkleur toevoegen: daarmee maak je de trui ook geschikt voor het voorjaar, als het nog een beetje fris is buiten …..

Lang Yarns Merino herenvest

Fantastische brei-ideeën 2016

Het blad heeft 1 patroon voor heren, maar dat is dan ook meteen een topper! Een herenvest met een dubbele rits, een capuchon en veel details. Daarmee is dit een leuk vest om te dragen (het is anders dan anders, iedereen kan zien dat het met de hand en met liefde is gebreid) maar ook een leuk vest om te breien. Veel afwisseling doordat 5 verschillende patronen zijn toegepast. Gebreid in Lang Yarns merino +, waardoor het stoer vest is, maar ook heel comfortabel. Dit vest wordt beschreven in 4 maten: S, M , L en XL. Daarmee misschien ook leuk als vader en zoon project? Ik begrijp waarom de keus voor dit vest is gevallen op zwart, maar vind het eerlijk gezegd ook een beetje jammer, omdat je daardoor de gebruikte steken niet zo mooi ziet. Maar iedere andere favoriete kleur kan natuurlijk ook ….

Hondensjaals van Designer Yarns

Fantastische brei-ideeën 2016

Wat een leukerds, deze hondensjaals van Designer Yarns. Gebreid met Debbie Bliss Baby Cashmerino op naalden 3,25 mm. De kop, de poten en de staart worden gebreid volgens een telpatroon. Het lijf vormt als het ware de sjaal zelf. De sjaal kun je zo lang maken als je zelf wilt. De losse onderdelen zet je op het einde aan elkaar. Ik vind dit echt een toppertje!!! De sjaal maak je natuurlijk in de kleur die je zelf het leukst vindt.

Is er nog tijd om iets te breien voor de winterse dagen? Of ga je over op breien voor het voorjaar? 

Reactie plaatsen