Terugblik op eerdere blogs geschreven door Gabriëlle - Breiclub.nl
Blog 75: terugblik op eerdere blogs

Terugblik: Als blogger vanaf het allereerste uur is dit mijn 75ste blog die ik voor onze breiclub schrijf. En ik blik in deze 75ste jubileumblog even terug naar een paar van mijn eerdere blogs.

Mijn allereerste blog

Via facebook vroeg Babette alweer zo’n 3 jaar geleden om een vlotte en ervaren breister die het leuk zou vinden om te schrijven over van alles en nog wat over breien. Ik heb hier toen direct op gereageerd en mocht vrij snel beginnen als blogger voor breiclub.nl.

Inmiddels schrijf ik één keer in de twee weken een blog en vind ik het leuk om elke keer weer iets anders te schrijven over mijn hobby.

Mijn eerste blog verscheen op 18 mei 2014 en ging over de techniek van Double Face breien.

Ik heb toen laten zien hoe ik deze muts heb gebreid in de Double Face techniek oftewel dubbelbrei-techniek.

terugblik

 

Favoriete blog

Mijn blog die ik schreef over het lekkere warme wegkruipvest in ribbelsteek werd enthousiast ontvangen en in een latere blog heb ik, door de vele reacties, het patroon nog eens gedeeld voor de grotere maten.

Ik vind het leuk om te vertellen dat dit patroon nu te koop is in mijn Etsy-shop en dat ik, door de reacties die ik ook vanuit het buitenland kreeg, het patroon inmiddels heb vertaald in het Engels. Dat was wel even een uitdaging, maar het is gelukt.

terugblik

 

Blogs in herinnering

Ik heb twee blogs die ik zelf heel leuk vond om te schrijven en die ik graag nog een keer onder jullie aandacht wil brengen.

Vorig jaar augustus heb ik een blog geschreven over de geschiedenis van het breien. Het was ontzettend leuk om de geschiedenis in te duiken en er achter te komen hoe het breien ontstaan is en welke ontwikkeling het breien heeft doorgemaakt.  Ik vond het interessant om er achter te komen dat breien in de Middeleeuwen tot kunst werd verheven en dat je eerst 6 jaar als leerling moest leren breien voordat je werd toegelaten tot het breigilde. EN dat dit vooral een mannenaangelegenheid was.

terugblik

Mijn laatste blog die ik hier nog eens wil delen was mijn superblog “Breien: van patroon tot creatie en alles wat daar bij komt kijken”. Ik ben in deze blog ingegaan op allerlei zaken op breigebied: van het soort naalden dat je kunt gebruiken tot en met uitleg over het in elkaar zetten van je breiwerk.

terugblik

Ook mijn blog met het interview met Petra Glimmerveen, de drijvende kracht achter Wolplein.nl, vond ik erg leuk om te doen. Binnenkort verschijnt er weer een interviewblog. Ik ga namelijk volgende week één van de organisatoren van de Knit en Knotbeurs interviewen. Dus dat wordt mijn eerstvolgende blog….

Ik ben trots op alle blogs die ik inmiddels heb geschreven en ben van plan om nog veel meer blogs te schrijven om jullie te inspireren over van alles en nog wat op brei- en haakgebied. Ik hoop dat jullie net zo veel plezier hebben in het lezen van mijn blogs als ik heb in het schrijven ervan…… Want ik ben er inmiddels wel achter dat het superleuk is om mijn breiverhalen met jullie te delen en iedereen enthousiast bezig te zien met onze gezamenlijke hobby.

Tip voor reacties/vragen op mijn blogs

Ik kom vaak later nog reacties tegen op mijn blogs die ik niet heb gezien en dus ook niet heb beantwoord. Dit is heel vervelend en ik wil dan ook aan iedereen vragen: als je een vraag hebt over een van mijn blogs om dan een mail te sturen naar info@breiclub.nl of rechtstreeks naar mij naar gabrielle@breiclub.nl. Dit om teleurstellingen te voorkomen…….

Wat is jullie favoriete blog geweest en waar kan ik jullie nog verder mee inspireren?

 

Lay
Door

Lay

op 17 Mar 2017

Hoi Gabriëlle, Gefeliciteerd met je 75ste Blog !!! Sinds mijn lidmaatschap bij Breiclub.nl in 2015 lees ik met plezier ook jouw blogs... ik hoop dat je er nog lang mee door gaat :) Groetjes Lay

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 19 Mar 2017

Dankjewel. Ik ben zeker nog van plan om te blijven bloggen over onze hobby.

Reactie plaatsen