Page content

Een envelop haken, voor een leuk persoonlijk kaartje

article content

Een envelop haken, voor een leuk persoonlijk kaartje

Een envelop haken: Spreuken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik verzamel ze in mijn telefoon of pin ze op pinterest. Vaak zegt iemand om je heen iets en denk je aan een specifieke spreuk. Ik vind het leuker om de spreuk dan fysiek aan iemand te geven dan even over de What’s app te gooien. Want kleine cadeautjes zijn het leukste wat er is! 

Dus bedacht ik laatst een manier om mijn beide hobby’s te combineren: een envelop haken waar ik een handgeschreven spreuk op kan schrijven. Voordat ik begon, heb ik eerst met een vierkant papier geprobeerd te kijken of wat ik in mijn hoofd had, ook daadwerkelijk zou lukken. Dat zag er zo uit:

Ja, dat leek te werken! ‘Gewoon’ een vierkant haken en dan drie flappen aan elkaar maken. Ik heb mee geschreven wat ik gedaan heb waardoor het volgende patroon is ontstaan.

Voor je begint:

Techniek: haken

Haaknaald: naald 3

Gebruikte steken: vasten en lossen

Materiaal: restje wol genoeg voor 15 bij 15 centimeter, haaknaald, naald om draadjes weg te werken

Tijdsbestek: 1 uur haken en 15 minuten afwerking (het schrijven van een spreuk ligt aan hoeveel je schrijft en of je ‘all out’ gaat)

Patroon envelop haken: 

Maak een lossenketting van 15 centimeter, haal 1 keerlosse, draai je werk. Haak vervolgens iedere toer in vasten totdat je een hoogte van 15 centimeter bereikt hebt en kant af.

Leg nu eerst twee hoeken naar het midden van je lapje en haak deze twee flappen aan elkaar met vasten. Pak nu een derde hoek en vouw deze naar het midden. Naai ook dit flapje vast aan de andere flapjes. Je heb nu je envelop en je bent klaar om een boodschap te schrijven op een papiertje en het in het envelopje te doen.

 

envelop hakenNu de cursus handlettering nog… heeft iemand een tip waar ik deze kan volgen in het zuiden van het land na de zomer?

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Jolanda
“Breien?! Haken?! Waar haal je de tijd vandaan, je doet toch al zoveel?!” Deze vraag is ogenschijnlijk terecht; ik werk fulltime (marketeer), doe als bestuurslid vrijwilligerswerk, ben lid van een ondernemende netwerkclub, vind het leuk om met vrienden leuke dingen te doen, studeer een marketing opleiding Nima C en ja… ik haak en ik brei!Ik brei en haak door mijn moeder die mij dat leerde toen ik een jaar of 6 was. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder maar ik vind het nog steeds leuk om sjaals, sokjes, poppetjes, eigenlijk van alles te maken en anderen hier blij mee te maken. Ik vind het leuk om na ieder project na te denken voor wie ik nu weer iets ga maken dus het resultaat kan iedere keer anders zijn in ontwerp of kleur. Soms maak ik patronen zelf, soms laat ik me inspireren door de vele leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest! Ik organiseer regelmatig breikransjes. Deze naam is door een vriendin bedacht: een soort thee kransjes met iets lekkers erbij. Gezellig bij elkaar komen waarbij ik anderen leer breien of haken en waar we samen handwerken, ieder aan een eigen project.Website: www.mhaakselsenbreisels.nl Instagram: @Mhaakselsenbreisels Facebookpagina: Mhaakselsenbreisels.

Comment Section

2 reacties op “Een envelop haken, voor een leuk persoonlijk kaartje


Door Anneke op 14 augustus 2016

Kijk op website chalkboard.nl en je vindt vast informatie genoeg over handlettering. Leuke envelop


Door Mackens op 16 augustus 2016

Brei-envelop

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.