Poezen om te breien
Poezen om te breien

Poezen om te breien

Vandaag is het dierendag. Nu hebben wij zelf geen huisdieren. Wel een soort van deeltijd-huisdier: Ted van de buren rekent onze tuin beslist ook tot zijn territorium. En hij heeft het goed voor elkaar: er ligt zelfs al een kussentje voor hem op de loungebank en daar ligt hij maar wat graag.

Nu ik het toch over poezen heb: die kan je ook breien! En het leuke is dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Vroeger maakte mijn moeder van een washandje een poesje. Ze had dan een superzacht wit washandje, dat vulde ze op en de onderkant werd dicht genaaid. Daarna kun je oortjes vormen door een draadje te rijgen in de bovenhoekjes en dat strak aan te trekken en dan af te hechten. Dat doe je ook om het kopje te vormen. Het is leuk om daar nog een strikje omheen te doen. En dan borduur je ogen en een snoetje. Op de volgende foto heb ik uitgewerkt hoe je het ongeveer maakt.

Ik bedacht dat je dat ook best met een gebreid lapje kunt doen. Dát had iemand anders ook al bedacht, kijk maar eens in deze blog.

Een paar jaar terug breide ik een poesje naar een gratis patroon. Ook dat is heel eenvoudig, al heeft het wat meer onderdelen. Alles is in ribbelsteek gebreid. Het poesje gaf ik destijds weg en het was nog voordat ik ging bloggen. Na lang zoeken vond ik wat foto’s terug:

Het patroon vond ik ook terug, je vindt het hier.

Al zoekende kwam ik nog een leuke poes tegen, ook al zo’n grappig en simpel patroon, hier is de link, je vindt daar een filmpje én een schema.

Deze poes is super leuk en makkelijk, ik heb het uitgeprobeerd. Het is gewoon een lange rechte lap! En daarop borduur/maas je het gezicht:

Ik gebruikte breinaalden nummer 4 en bijpassend acryl garen. Daardoor is mijn exemplaar minder groot. Wél geslaagd, vind je niet?

Kijk, hier is ze, ik noem haar Trees:

Zo leuk bedacht, met de gevlochten staart!

Heb je al zin om aan de slag te gaan? Deze patronen zijn allemaal heel snel te maken en als je wat restjes garen in huis hebt of een mooi washandje en wat borduurgaren, dan kun je zo aan de slag.

Voor alle dieren: een fantastische dierendag gewenst! Ik zal het kussen van Ted even goed opkloppen 😸

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Reactie plaatsen