Een heerlijk patroon voor een vest
Een heerlijk patroon voor een vest

Ik heb een heerlijk patroon voor een vest gevonden! Van kleins af aan heb ik altijd bij mijn oma met grote bewondering gekeken hoe zij het ene vest na de andere trui breide. Dan weer voor een van de kleinkinderen, dan weer voor zichzelf en dan weer voor iemand anders in de omgeving of voor de lokale breiwinkel.

Vaak ging het een paar keer achter elkaar om hetzelfde patroon omdat anderen het ook zo’n leuk vest vonden of omdat alle kleinkinderen toch dezelfde trui moesten hebben?!

Het leek mij tot een jaar of twee geleden onmogelijk dat ik ook ooit een vest zou breien. Daar moet je toch jaren voor oefenen?! En je moet toch minstens tig moeilijke steken kunnen breien wil je een trui maken?! Maar niets is minder waar! Met een paar basisteken kun je al een heerlijk, warm vest voor jezelf breien.

Toen Scheepjeswol een tijdje terug met het Stonewashed garen op de markt kwam, kwam daarbij ook een aantal patronen in omloop. Eén daarvan is een heerlijk vest, dat ook nog eens gemakkelijk door de minder geoefende breister gemaakt kan worden. Je hebt eigenlijk alleen de boordsteek, ribbelsteek en tricotsteek nodig.

Het (gratis) patroon vind je hier: http://www.scheepjeswol.com/nl/patronen/gratis-breipatroon-3-scheepjes-stone-washed/

Dit vest maakte ik al een keer in het groen en het viel me zo mee, zo voor een eerste keer, dat ik besloot er nog een in een andere kleur te maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben deze zomer aan een roze variant begonnen, maar zoals zo vaak gebeurt komen er altijd tig andere werkjes tussendoor. Afgelopen week heb ik eindelijk alle delen afgebreid en in elkaar gezet. Vervolgens moest alleen de boord er om heen nog gebreid worden. Hier ben ik op dit moment mee bezig. Eind deze week heb ik hem zeker af, heerlijk nu het weer wat guurder wordt.

Ik heb nu zo de smaak van het breien te pakken, terwijl ik eigenlijk een echte haakster ben, dat ik het volgende project al op de pennen heb staan.

Ditmaal weer een vest met Medio van Lana Grossa. Ook weer een “grote stappen, snel thuis” project. Altijd fijn voor iemand die met tig dingen tegelijk bezig is 😉

Wat is jouw favoriete patroon voor een vest?

Kinie
Door

Kinie

op 23 Jul 2016

Is er nog een breipatroon van dit vest?

Anneke
Door

Anneke

op 08 Oct 2016

Probeer het patroon te downloaden maar is er niet meer. Wie helpt.

Monique
Door

Monique

op 22 Oct 2016

Het patroon is wel te vinden op de link. Heb het net geprobeerd. Het is meer indirect te vinden onderaan

Tica
Door

Tica

op 12 Dec 2017

jullie zijn stommen leugenares, altijd dezelde verhaal over de patronnen,

Ineke Dankbaat
Door

Ineke Dankbaat

op 22 Feb 2018

Heb net het patroon gedownload. Nu mijn vraag wil het met enkele draad breien klopt dan de steken verhouding dan nog.

Sanne
Door

Sanne

op 10 Nov 2018

Graag een werkende link😉

Sjouwke
Reactie plaatsen