Nederlandse breidagen 2019
Nederlandse breidagen 2019


“Het leukste event voor breien en haken”. ”De Nederlandse breidagen” in Zwolle.

Twee dagen volop brei- en haakgenot in de IJsselhallen, met wel meer dan 70 exposanten.

Twee dagen demonstraties en workshops. Twee dagen heerlijk genieten, met elkaar koffie drinken, lunchen en winkelen. Een dag fijn met je hobby geconfronteerd worden! Wat is er nou leuker!

Afgelopen zaterdag ging ik met onze oudste dochter naar de beurs.

Bij binnenkomst kregen we een plattegrond. Handig voor als je niks wilt missen. Verder gingen we “gewoon” bij alles langs. Via social media hadden we vele patronen, nieuwe boeken en wol voorbij zien komen. Dit wilden we heel graag zelf aanschouwen – zien – voelen en wellicht kopen.

De hallen waren goed gevuld. Een fijne binnenkomer; al het materiaal waar wij zo veel van houden! Wat een gezelligheid en drukte. Er waren veel mensen op deze beurs af gekomen. Je kunt er vele ideeën opdoen en mede haak- en breisters ontmoeten.

Tijdens deze breidagen was de lancering van het magazine “Gehaakte kroonluchters en andere lampen” van de ontwerpster Antoinette van Schaik. In het magazine staan 7 verschillende kroonluchters. Zie foto voor inspiratie.

Het prachtige garen van “Huisje van katoen” is hier erg geschikt voor.

We zagen veel nieuwe technieken voorbij komen. Het Tunisch haken is helemaal in, net zoals macramé.
Helemaal terug van weggeweest.

Bij de stand van “Huisje van katoen” kon je prachtige garens kopen en er was een workshop voor het maken van een macramé spiegel.

Stefanie van Wendel de schrijfster en ontwerpster van macramé boeken gaf workshops voor het maken van plantenhangers, kussens, of een mini mandje. Je kon borduren op je breiwerk. Puk Vossen gaf les in Continentaal sokken breien, sokken breien op een rondbreinaald en Engelstalige patronen lezen. Hier kon je je voor inschrijven.

Wat hebben we veel wol gezien. Mooi hand geverfd garen in allerlei kleuren. Zachte mohair, alpaca en nog veel meer. Waaronder de vele soorten sokkenwol in prachtige kleuren, met of zonder glitter . Mooie strengen waar je echt even aan moest voelen. En meenemen natuurlijk.

Er zijn veel nieuwe haak- en breiboeken uitgekomen. Waaronder het mooie boek “Sjaals” haken a la Sascha. We zagen een prachtige stand van The Dutch Yarn Barn /Cross & Woods daar lag het boek: “Handmade” van Jessica Kouwenhove. Handgemaakte haaknaalden en natuurlijk haken, breien en garens verven. Echt mooi.

We hebben genoten van alles om ons heen. We namen nog mooie sokkenwol mee, om heerlijk mee “aan de haak” te gaan.

Ben jij ook op deze beurs, de Breidagen geweest? En.. nog wat gekocht?

Groet,
Ingrid Terpstra

www.Hobbydingen.com

Reactie plaatsen