Page content

Op zoek naar een badmat ?

article content

Op zoek naar een badmat ?

Op zoek naar een badmat ? Van origine ben ik een breister en ik merk dat ik de laatste tijd veel gehaakt heb en ik wil dan ook weer beginnen aan een nieuw breiproject. En aangezien onze badmat nodig aan vervanging toe is, wordt het een badmat. Ik ben nu op zoek naar een mooi idee/patroon voor een badmat die onze badkamer kan ‘verrijken’. 

Zoektocht begint

Niets is leuker om lekker te gaan snuffelen in breiboeken en op internet naar leuke voorbeelden en patronen te zoeken.  Daar kan ik uren mee bezig zijn, maar volgens mij geldt dat voor alle breisters en haaksters onder ons.  Door te ‘googlen’ kun je zo veel meer ontdekken en delen en dus breipatronen vinden of inspiratie opdoen.

Voorbeelden genoeg

In één van mijn breiboeken “Breien voor binnen” van Erika Knight (ISBN 90 230 1069 8) kom ik een badkamerkleed tegen, dat gemaakt is van verschillende materialen. Denk aan restjes van katoen, badstof, touw, lint, chenille die je op kleur en textuur bij elkaar zoekt en vervolgens willekeurig aan elkaar knoopt.  Oude t-shirts of badlakens zijn dan ook prima.

Op-zoek-naar-een-badmat1

Dit idee staat me wel aan en als het gaat om restjes garen, oude t-shirts en badlakens heb ik wel materiaal genoeg voor handen.

Op internet

Een soortgelijk voorbeeld vond ik op internet.

Op-zoek-naar-een-badmat-2

Deze badmat vond ik op de site van www.pieceofmake.nl . Deze site geeft allerlei leuke gratis voorbeelden van zelfmaak-ideeën.  Bij het maken van deze badmat zijn oude t-shirts gebruikt en op de site vind je ook uitleg hoe je een t-shirt kunt knippen om een mooie bol zpagetti-garen te krijgen.

Verder zoekend kwam ik ook deze gebreide badmat tegen van www.wolplein.nl .

Op-zoek-naar-een-badmat-3

Dit patroon is bij wolplein te bestellen en is ook een keer toegelicht in aflevering 3 van hun online-rubriek “Koffie en Wol”. Het wordt gebreid met  het garen Elastico Big van Lana Grossa, dat gemaakt is van katoen en een klein beetje polyester en is in heel veel kleuren te krijgen.

Een laatste voorbeeld vond ik op de site van www.crcouture.nl .

Op-zoek-naar-een-badmat-4

Dit is een patroon afkomstig uit het Phildar breiboek, nr. 65 en is gebreid met het garen Rumba en Iliade van Phildar. Heel eenvoudig en grof, maar daardoor vind ik hem juist mooi.

DUS voorbeelden genoeg.  Mmmm,  ik weet nog niet welke badmat het wordt?  Misschien bedenk ik zelf nog een ontwerp en laat ik vervolgens het thuisfront kiezen.

Welke badmat zal ik kiezen of heeft er nog iemand een leuk patroon om te delen? 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

0 reacties op “Op zoek naar een badmat ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.