Nog even vasthouden aan de zomer - Breiclub.nl
Nog even vasthouden aan de zomer

Nog even vasthouden aan de zomer

Nog even vasthouden aan de zomer.Ā Na vele uren haakplezier heb ik deze week mijnĀ  zomertop afgekregen en ik wil hem graag met jullie delen.Ā  Ik heb deze top gehaakt met het Colortwist garen van Echtstudio. Dit garen, maar ook Limited bij WolcafĆ©, is al vaker in blogs genoemd vanwege het mooie kleurverloop.Ā 

Ik vind de haaksteken bijzonder mooi overkomen met dit garen en helemaal passen bij de trend van kant in topjes en shirts deze zomer.

Patroon en materiaal

Zoals gezegd heb ik voor de onderkant van deze top het Colortwist garen gebruikt van Echtstudio. Het Colortwist kent een mooi kleurverloop die goed tot zijn recht komt in dit patroon.Ā 

even-vasthouden-aan-de-zomer-2Ik heb dit garen cadeau gekregen van een vriendin en aangezien ik al een omslagdoek had gemaakt met dit garen in een andere kleur, wilde ik nu iets anders maken.

Ik ben aan het zoeken gegaan in mijn stapel breiboeken en kwam dit patroon tegen in het creatieboek van Bergere de France, seizoen 2013/2014 (patroon 779). Het patroon in het breiboek van Bergere de France is langer. Dit komt omdat ik heb gehaakt tot mijn Colortwist garen op was.

Voor de bovenkant die gehaakt is met de boogjessteek heb ik een zelfde kleur garen gezocht en ik kwam uit op 2 bolletjes katoen van byClaire.

Gebruikte steken

De steken die in het patroon zijn gebruikt zijn een fantasiesteek voor de onderkant en de boogjessteek voor de bovenkant. De fantasiesteek geeft een mooie kanteffect aan de zomertop.

even-vasthouden-aan-de-zomer-3

Volgend project

even-vasthouden-aan-de-zomer-4Inmiddels heb ik weer zoā€™n mooi garen gekocht in de uitverkoop, namelijk Phildar Poesie. Dit garen is 80% katoen en 20% acryl en heeft verschillende diktes in de draad.

 

En hoewel het tijd wordt voor de wollen garens en het breien van truien en vesten, ga ik voor dit garen op zoek naar een patroon van een zomertop, maar deze keer wordt het een breipatroonā€¦ā€¦

HebbenĀ jullieĀ alĀ afscheidĀ genomenĀ vanĀ deĀ zomerĀ ofĀ zijnĀ jullie, netĀ alsĀ ik, nogĀ aanĀ deĀ slagĀ metĀ zomergarens?Ā 

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nĆ³g leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creĆ«ren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....šŸ§¶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down