Mystery blanket: de noodzaak van blocken - Breiclub.nl
De noodzaak van blocken: ook bij de Mystery Blanket!

De noodzaak van blocken: ook bij de Mystery Blanket!

Vandaag: de noodzaak van blocken! Net als veel Breiclub leden én niet-leden ben ik in blijde afwachting op de Mystery Blanket Nederland 2014.

Dozen met wol, de meest prachtige ontwerpen, het samen breien, en dan aan het eind van de rit een geweldige unieke deken! Wie wordt daar niet blij van? Ik in ieder geval wel, nog maar een week of 2,5 wachten. “Nóg” maar 2,5 weken? Nog ruim 2 héle weken!

In deze blog vertel ik daarom meer over de noodzaak van blocken.

Crochet Along deken

Om het wachten te verzachten ben ik aan een andere deken begonnen. Onder het mom van garen opmaken ben ik mee gaan doen met de Crochet Along van Scheepjeswol. Ik was begonnen met katoen die ik nog had liggen van de troostdeken maar ik was er niet helemaal blij mee. Dus, een haaknaald kleiner genomen maar ik was nog steeds niet echt blij…..

Wacht! Ik heb nog die wol liggen van dat ene vest waar ik ooit aan begonnen ben maar toch nog niet aan toe kom. Ik duik mijn kelder in en kom omhoog met 8 bollen wol, waar de rest is gebleven weet ik niet maar ik kan beginnen. En ja hoor dit is wat ik wil: warm, zacht en prachtige neutrale, klassieke kleuren.

mystery blanket 2

Maar….garen bij bestellen!

Ik heb natuurlijk niet genoeg en dat wordt bij bestellen. Gelukkig is de wol die ik nog had nog steeds leverbaar en ik ga, bijna likkebaardend, de kleurtjes bij elkaar zoeken. Echt bijna niets is leuker dan het kopen/bestellen van wol!

Ondertussen heb ik de wol binnen en kan ik heerlijk verder haken. Iedere week een nieuw patroontje, zalig!

Omdat, vanwege de dikte van de wol, ik maar vier vierkantjes per week haak ben ik dus weer snel klaar en nog steeds tijd over om te haken en ben dus ook maar aan nóg een deken begonnen. Je zult je maar eens gaan vervelen!

Voor deze deken (of misschien wel kussen) haak ik granny squares.

mystery blanket

Blocken? Wat is blocken?

Er ligt dus een overvloed aan vierkantjes in mijn woonkamer. Vierkantjes die eigenlijk geblockt moeten worden. Wat is dat blocken? Hoor ik een aantal van jullie denken. Blocken is het opspannen van je brei/haakwerk zodat het patroontje mooi uitkomt.

Een trui, sjaal, deken span ik meestal op een matras op de logeerkamer, even weken in de Eucalan en dan op maat opspannen. Maar hoe zou ik dat nu gaan aanpakken met die vierkantjes?

Ik heb mijn man eens lief aangekeken en dat hielp want hij heeft een prachtige granny square blocker voor me gemaakt.

mystery blanket

Nu kan ik al die mooie vierkantjes blocken/opspannen zodat mijn dekens er straks nóg mooier uitzien. Dus het moraal van dit verhaal: nog even haken en blocken tot dat het tijd is voor de Mystery Blanket!

Je kunt je nog maar tot morgen (zondag 16 november 22.00 uur) aanmelden via: http://www.mysteryblanket.nl. Doe jij gezellig mee?

Mysterblanket_640x150

 

 

 

Ida
Door

Ida

op 16 Nov 2014

Bedankt voor de uitleg en idd is blocken bij kleding bijna een must. Nog een vraag mbt granny's hierover: doe jij de granny's ook in een eucalanbadje? En hoe doe je dat als je heel veel granny's hebt (voor een deken): elke keer een paar in de eucalan en dan blocken?

Angelique
Door

Angelique

op 18 Nov 2014

Hoi Ida, bedankt voor je berichtje. Sorry voor mijn late reactie, ik haas deze even gemist. Ik blok en stuk of vier squares tegelijk en ik inderdaad met eucalan.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Aug 2015

Mijn man wil ook zo'n blocker voor mij maken, wil je mij de precieze maten en afstanden van de spijkertjes/ pinnetjes misschien doorgeven? Mvg Hanneke

Marleen
Door

Marleen

op 16 Sep 2016

hoeveel eucalan op hoeveel water gebruik je? las eens dat iemand het in een plantenspuit deed en ze daar mee inspoot, lijkt me ook handig.

Reactie plaatsen