Mystery Blanket 2014 - Breiclub.nl
Mystery Blanket 2014

Vanaf het moment dat we vorig jaar begonnen zijn met Breiclub, broeide het idee om een Mystery Blanket project te beginnen. Met een Nederlandse uitleg, video uitleg van alle technieken, een looptijd van 7 maanden, 5 uitgewerkte patronen per maand.

Een “geheime Facebook pagina” voor alle deelnemers leek ook een goed idee.

Gelukkig vonden jullie het ook een leuk idee. Voor de eerste keer hadden we meer aanmeldingen dan we hadden durven dromen.

Op 1 december 2014 is de Mystery Blanket 2014 echt gestart. Inmiddels was de eerste doos met garens geleverd. In de doos natuurlijk de garens, een overzicht met de inhoud van de doos en een Sinterklaasgedicht. De doos was wel een beetje aan de grote kant!

Echt begonnen

En toen zijn we echt begonnen. 1 december 0:00 uur: de eerste blokken zijn gepubliceerd. Het was even zoeken waar ze stonden, hoe we erbij konden komen. En dan aan de slag. De eerste vragen verschenen op de Facebookpagina, foto’s van de eerste resultaten werden met elkaar gedeeld. En we leerden elkaar online een beetje kennen.

MysteryBlanket2

We leerden elkaar online kennen

Niet alleen om vragen te stellen en de foto’s van onze resultaten te delen. We hebben mee mogen delen bij de geboorte van Beagle puppies. Hebben zo veel plezier gehad met de belevenissen van meneertje Wolmuis en Vriendinnetje, de lieve deugnieten. De projecten die we tussendoor hebben gemaakt, als we ongeduldig zaten te wachten op nieuwe patronen, omdat de maand nog niet voorbij was.

Maar de Facebook contacten gingen verder. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Deelnemers die slecht nieuws hebben gekregen over hun gezondheid. Operaties moesten ondergaan en wat dat met ze deed. Hoe het breien (aan de Mystery Blanket) een schrale troost is geweest. En het kunnen delen met elkaar in de Facebookgroep. Er is een troostdeken gemaakt, initiatief van de dames van deze Facebookgroep.

Digitale vriendschappen die zijn ontstaan. Dat vind ik een cadeautje: een onverwachte bonus bij de Mystery Blanket 2014.

Mystery blanket over 2 stoelen

Laatste keer …

Voor de laatste keer heb ik de patronen aangeleverd bij Babette. Voor de laatste keer zijn de patronen vrijgegeven (een dagje eerder al, zodat de regenachtige zondag goed gebruikt kan worden). De laatste maand, waarin de 30 blokken die we gemaakt hebben tot een deken zullen worden. Een deken waar je trots op mag zijn. Die je een mooi plekje gaat geven in huis.

Is het ook de laatste keer dat we elkaar “zien”? IK HOOP HET NIET. Ik hoop velen van jullie tegen te blijven komen op breiclub.nl, of bij de nieuwe geheime facebookpagina van de Mystery Blanket 2015.

Ik ben dankbaar en trots dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van deze eerste Nederlandse Mystery Blanket. Blij met de prachtige deken die een mooi plekje heeft gekregen bij mij thuis op de bank.

En de geheime Facebookpagina met al haar deelnemers, die de Mystery Blanket 2014 tot zoveel meer heeft gemaakt dan we van te voren ooit hadden kunnen denken.

DANK JULLIE WEL!!!!

Mystery-Blanket-geheel

Tinie Houtzager
Door

Tinie Houtzager

op 07 Jun 2015

Wat is hij mooi geworden. Met ongeduld wacht ik op de eerste blok in september. Nu als een razende roeland de wips afwerken zodat ik straks metneen rustig gevoel aan de mm blancet kan werken.ik voel me een gelukkig mens.

Miriam
Door

Miriam

op 07 Jun 2015

Bedankt voor het mooie verhaal. De deken is prachtig.

mary hagleitner
Door

mary hagleitner

op 08 Jun 2015

met bibberende handjes en knietjes ben ik er aan begonnen.......en wat was het geweldig!!! heb vreselijk veel geleerd.....ook over het een en ander gestruikeld,maar geurfd om een alternatief te zoeken !!een vreselijk aardige,warme groep dames leren"kennen"via de groep..waar gelukkig ook echte kontakten uit voorgekomen zijn !!! voor mijzelf heb ik het gevoel dat ik met de deken gegroeid ben !! ik zie veel duidelijker waar ik "sta"in de breiwereld....ik heb her al verschillende keren gezegd...en meen het echt........die heeft mijn leven verrijkt !!! absoluut !! en voorlopig.....raken jullie mij niet meer kwijt !!!! heel erg bedankt voor dit geweldige projekt en ookalle kleine mm projekten!!! lieve groet uit oostenrijk

Miranda
Door

Miranda

op 11 Jun 2015

Hoi ik heb met veel plezier aan het breien geweest, heb een hoop van geleerd. Ben nu aan het laatste blok bezig en zit nu te denken wat ik hierna ga breien. Ik heb alleen niet kunnen ervaren hoe de geheime facebookgroep was , ik kreeg altijd de melding dat de groep niet bestond. Heb ervaring en een mooie deken nu . Groet van miranda

Ingrid
Door

Ingrid

op 22 Oct 2017

heel graag wil ik deze patroon

Yvonne Schouten
Door

Yvonne Schouten

op 23 Mar 2018

Ik zou ook graag dit patroon willen kopen

Reactie plaatsen