Polswarmers of wanten breien - Breiclub.nl
Polswarmers of wanten breien?

Wanten breien? Van het weekend heb ik “The Knitter Accesoiries” gedownload op de Ipad. Al digitaal bladerend zag ik een paar wanten. Niet zomaar wanten, maar bijna een kunstwerk, zo mooi.

Het zijn wanten ontworpen door Natalia Moreva. Nu ik deze wanten heb gezien, kan ik toch niet anders dan hier een blog over schrijven …… en over alternatieven in de vorm van polswarmers, van minder moeilijk naar eenvoudig om te breien, maar met een heel leuk effect.

Titbirds mittens

wanten breien

En dit zijn ze dan, ware kunstwerkjes op wanten. Twee meesjes onder een tak met rode besjes, in de sneeuw.

Gebreid op naalden 2,00mm met de intarsia techniek. De beschrijving is voor “one size fits all”, maar kan gevarieerd worden wanneer de dikte van het garen anders is.

Er is ook een variant beschreven met blauwe besjes. Net waar je voorkeur naar uit gaat. Ik vind deze versie errruggg mooi.

Zo mooi dat ik nog even verder heb gekeken naar ontwerpen van Natalia Moreva.

Rainy Owl

wanten breien

En toen zag ik deze, Rainy Owl mittens.

Ik kan het niet helpen, ben er meteen helemaal weg van.

“Omdat het nog maar net begonnen is met regenen, heeft de uil de paraplu nog in de hand”.

Ook deze zijn gebreid op naalden 2,00mm. Breien met naalden 2,00mm, in combinatie met de intarsia techniek betekent dat het geen wanten zijn die je in twee avondjes voor de televisie even hebt gebreid. Aan de andere kant hoeft dat ook niet, je wilt de wanten zien groeien, het kunstwerk zien ontstaan als je aan het breien bent.

Beide patronen zijn te koop op Ravelry.

Of je kiest voor polswarmers

Als wanten niet helemaal je ding zijn, of je bent op zoek naar een project dat sneller klaar is, kun je ook kiezen voor polswarmers. Relatief snel klaar, omdat je geen vingers hoeft te breien. Maar wel leuk om in allerlei variaties te hebben.

Elika

In het boek Finishing Touch van het Zweedse merk MillaMia vind je het patroon voor deze polswarmers. Een beetje klassiek en toch ook heel erg van nu.

wanten breien

Om deze polswarmers te maken wordt gebruik gemaakt van colour blocking en kabels, waardoor ze leuk zijn om te breien en heel comfortabel om te dragen.

Kies verschillende kleurcombinaties, passend bij degene voor wie je ze maakt. En waarom zou je ze niet gewoon voor jezelf maken?

Het boek Finishing Touch kun je vinden door even te zoeken op google. Je kunt het patroon op Ravelry ook los kopen.

wanten breien

Eenvoudige polswarmers

Als je een bijzonder garen gebruikt, kun je ook hele leuke polswarmers maken door gewoon in tricotsteek te breien. Het benodigde aantal steken opzetten,  recht toe recht aan (oftewel een naald recht en een naald averecht)  tot de benodigde lengte. Dan heb je een rechthoek, die je aan de zijkant sluit. Je laat een opening waar de duim doorheen gaat.

En dit is dan het resultaat:

Twee verschillende maar toch dezelfde polswarmers …..

Ellen
Door

Ellen

op 30 Oct 2014

The knitter accessoiries? Ik wil m ook downloaden maar kan t niet vinden! Graag de link, dankjewel!

Marijke
Door

Marijke

op 01 Nov 2014

Hallo Ellen,als je issue 77 van The Knitterzou willen downloaden op een Ipad kun je de app van The Knitter downloaden. Via die app kun je actuele issues maar ook eerdere issues direct downloaden.Als je issue 77 wilt downloaden op een andere computer is hier de link naar Zinio, voor een digitaal exemplaar.http://www.zinio.com/www/browse/product.jsp?rf=sch&productId=500257041Het patroon van de prachtige wanten staat overigens niet in dit blad. Het patroon zelf is te koop op Ravelry.Met vriendelijke groet,Marijke

Schuermans christel
Door

Schuermans christel

op 30 Oct 2014

beste, Wat een geweldige wanten! Dat wil ik ook kunnen!

Reactie plaatsen