Gebreide paaskuikentjes , nu alvast maken... - Breiclub.nl
Nu alvast maken: gebreide paaskuikentjes

Terwijl ik zat te bladeren in de digitale versie van de Simply Knitting Magazine van Maart 2016 viel mijn oog op deze gebreide paaskuikentjes . Volgens de omschrijving makkelijk en snel te maken. Dat kan ik dan niet laten!! Dus direct achter de laptop, garens besteld en …  aan de slag!

gebreide paaskuikentjesDrops Alpaca en Drops Kid-Silk

De paaskuikentjes worden gebreid met een dubbele draad: een draad Drops Alpaca en een draad Drops Kid-Silk. De Kid-Silk geeft wat meer “dikte” aan je breiwerk en maakt dat het kuikentje er niet alleen superzacht uitziet, maar ook heel zacht en aaibaar is.

Ik wil graag meerdere kleurencombinaties uitproberen. Dus naast het garen om een kuikentje in cremewit te maken, heb ik van de Drops Alpaca ook een beige en een zacht grijze kleur gekozen, met de bedoeling om in een bijpassende kleur ook Kid-Silk te kiezen. Kleurnummer 9 van de Kid-Silk is parelmoer grijs. In mijn optiek zou dat grijs moeten zijn, maar eenmaal besteld en ontvangen blijkt het zacht lila te zijn. Niet geschikt, dus.

En voor de pootjes en de snaveltjes: de voorgestelde goudgeel maar ook gewoon “vrolijk vogelbekje en vogelpootjes oranje”.

Gebreide paaskuikentjes – het patroon maar dan net anders

Het patroon gaat ervan uit dat je de paaskuikentjes breit met 4 sokkennaalden. Daar houd ik niet zo van, dus heb ik vanaf het bestaande patroon een versie gebreid met 2 naalden met knop. Gaat ook prima, je moet de gebreide bolletjes op het einde alleen nog even netjes aan elkaar zetten.

gebreide paaskuikentjes

Mijn grijze paaskuikentje is een combinatie van Alpaca grijs en Kid-Silk wolwit. En het beige paaskuikentje is een combinatie van Alpaca beige en Kid-Silk beige. Voor beide vogeltjes heb ik vrolijk oranje gebruikt voor de snavel en de pootjes.

gebreide paaskuikentjes

Het patroon geeft een uitleg voor een gehaakt snaveltje: de snaveltjes voor deze 2 kuikentjes heb ik gebreid. En ook dat is een kwestie van uitproberen. Zoals je ziet heeft het grijze kuikentje een grotere snavel dan het beige kuikentje. In combinatie met de keus voor de oogjes vind ik beide er gezellig uit zien!

Ophangen in een tak of gezellig neerzetten

De paaskuikentjes kunnen worden opgehangen aan een koord van gehaakte lossen. Ik heb het koord ook met dubbele draad gemaakt, in dezelfde kleuren. Maakt dat het koord een geheel vormt met het kuikentje past.

Als je een paaskuikentje zou willen neerzetten in plaats van ophangen, laat je het koord gewoon achterwege.

gebreide paaskuikentjes

Nu alvast paaskuikentjes maken

Het maken van deze paaskuikentjes is leuk om te doen.

Ze zijn relatief snel klaar en je kunt ieder paaskuikentje anders maken; door te variëren in de combinatie van Alpaca met Kid-Silk, door de gezichtjes steeds anders te maken, door de kleur van de kuikentjes te variëren.

De Drops Alpaca is er ook in een zacht gele kleur, de Drops Kid-Silk niet. Maar het zacht geel gecombineerd met de beige of de creme witte kleur van de Kid-Silk wordt vast ook heel leuk.

Kies wel voor een stevige paastak; de kuikentjes zijn te zwaar voor hele dunne takjes. 

Wil je aan de slag?

Wil je aan de slag met deze paaskuikentjes?

Dan heb je het Simply Knitting Magazine van Maart 2016 nodig. Deze kun je op internet vinden, zowel in een papieren versie als in een digitale versie, die je direct kunt downloaden.

gebreide paaskuikentjes

Reactie plaatsen