Eten haken en eten breien - Breiclub.nl
Projecten om op te eten !

Combineer het leukste en lekkerste in het leven: haken/breien en eten – eten haken en eten breien!

Natuurlijk zijn gehaakte of gebreide knuffels leuk voor kinderen. Naast knuffels kunnen deze verrukkelijke projecten dienen als versiering, magneet, sleutelhanger en nog veel meer. In dit blog staat inspiratie voor lekkere projecten en wat er (naast spelen) mee gedaan kan worden!

Eten haken en breien

Dit inspiratie blog bevat allerlei soorten voedsel en natuurlijk de favoriet van de meeste: dessert!

Verjaardagstaart

eten haken en eten breien

Vier een verjaardag met dit verrukkelijk uitziend stukje taart van Amanda Berry (Engels). Pas hem aan naar de persoonlijke smaak van de jarige, of het nu chocolade taart is met een kersenvulling of een besprinkelde bovenkant. Genoeg tijd en wil je meer geven? Maak meerdere taart puntjes en voeg ze samen als een taart!

Groente en fruitmand

eten haken en eten breien

Een groentemand maakt elke keuken vrolijk. Bij de groentemand van DROPS blijven de groente en het fruit altijd goed! Ook zijn deze gezonde hapjes leuk en leerzaam voor in de supermarkt van de kinderen. Op deze manier leren kinderen hoe groente eruit ziet en heet. Deze gewenning zorgt er vaak voor dat kinderen de groentes graag willen eten.

Donuts

eten haken en eten breien

Waar de donut precies vandaan komt is niet helemaal zeker. Een van de theorieën is dat de donut door Nederlandse immigranten is meegenomen naar Noord-Amerika en gebaseerd is op de nu nog steeds bekende oliebol.  Tegenwoordig is de donut er in allerlei smaken en complete kleursensaties.

Maak een eigen variant van de DROPS donut en versier hem met de kleinste overgebleven garen. Maak er een magneet van of een schattige sleutelhanger. Ook deze donuts kunnen in de supermarkt van de kinderen verkocht worden, alleen hopen dat de kinderen deze dan niet elke keer willen eten.

High tea

De high tea is al een aantal jaren bezig met een enorme opmars in Nederland. Bijna elke lunchroom biedt het aan. En naast de high tea heb je tegenwoordig ook de High wine, High beer en High chocolate. Goede uitvindingen allemaal!

Veel mensen maken ook thuis een high tea voor familie of vriendinnen. Breng de lunchroom sfeer in huis met deze schattig gehaakte koekjes en cupcakes.

Ontbijt

eten haken en eten breien

De belangrijkste maaltijd van de dag niet te vergeten! Houd met dit ontbijt patroon je man of kinderen ’s ochtends voor de gek. De kans is namelijk groot dat ze nog half slapen en zullen proberen garen op te eten. Tip: Film het!

Wat is jouw lievelingseten? En ga je een poging doen dit te breien of haken?

Regina
Door

Regina

op 29 May 2018

Ho Merel! Ik heb een vraag. Wij willen onze zwangere collega een origineel cadeau doen, namelijk een babymobiel met gehaakt eten. Helaas zijn deze niet kant-en-klaar te koop. Mijn vraag aan jou; verkoop jij je mooie creaties?

Reactie plaatsen