Gebreide baardmuts, mijn versie ! - Breiclub.nl
Mijn versie van een gebreide baardmuts

Een tijdje geleden is mij gevraagd of ik een gebreide baardmuts kan maken. Het antwoord was natuurlijk “Ja, dat kan ik”. En toen mocht ik het ook doen. Even doorgenomen wat de omvang van het hoofd van de persoon in kwestie is en welke kleuren gewenst zijn.

“Appeltje eitje”, dacht ik. “Even een patroon opzoeken op Ravelry”. Het ging niet helemaal zoals ik gedacht had ….. 

Baardmutsen zijn populair

Baardmutsen zijn op dit moment best populair. Als je op Google een zoekactie ingeeft, die iets met “baardmuts” heeft, krijg je winkels en webshops waar je een baardmuts kunt kopen.

Een baardmuts is precies wat het woord zegt: een muts met daaraan vast een baard.

Er zijn inmiddels de meest wilde varianten: bijvoorbeeld mutsen in de vorm van een vikinghelm met daaraan een woeste baard met vlechtjes.

gebreide baardmuts

Baardmuts die ik in eerste instantie wilde breien (gevonden op Ravelry)

Ik wilde graag een wat meer “normaal model”, een stoere baardmuts voor een jongen van 12. Op Ravelry vond ik een leuke baardmuts, die moest het wrorden.

Bijna goed!! Bij deze baardmuts zat wel het patroon van de baard, maar niet van de muts. Er zat dus niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere leuke muts voor bij de baard.

Een stoere muts, voor een jongen van 12. Dus niet met kleine of ingewikkelde kabeltjes en allerlei figuurtjes en kleurtjes. Gewoon stoer en warm.

En dit is hem geworden: een muts uit Rowan Big Accessories, gebreid in Rowan Alpaca Chunky, een garen van 98% alpaca en 2% polyamide. In de kleur Finch, een gemeleerde draad in beige en ecru.

De beige en ecru kleuren van de muts komen mooi bij de chocoladebruine kleur van de baard. Die ik bewust gemaakt heb met een draad Phil Douce, omdat ik iets echt baardachtigs, iets zachts  en iets aaibaars wilde. Daarbij een draad Phildar Lambswool in de kleur taupe.

Mijn versie van een gebreide baardmuts

Baard en muts aan elkaar gezet en TA DA!!

Mijn baardmuts. Passend bij degene voor wie de muts is gemaakt. En gebreid van garens die ik op voorraad had. Hoe top is dat!!

gebreide baardmuts

Mijn versie van een baardmuts

 

Merel
Door

Merel

op 07 Mar 2016

Super leuk! Staat zeker op mijn to-do lijstje! En nu weet ik waar ik een patroon kan vinden, bedankt!

Reactie plaatsen