Haken voor een goed doel - Breiclub.nl
Haken voor een goed doel!

In navolging van Angelique die over breien voor een goed doel een blog heeft geschreven ga ik verder met haken voor een goed doel 😉

Van de week kwam ik een flesje INNOCENT tegen… met daarbij het idee van een gebreid mutsje erop. Vreemd dacht ik, wat moet dat mutsje daar nu?

Maar goed, helemaal vergeten, totdat ik op facebook een linkje voorbij zag komen… breien voor een goed doel! Ja, leuk, maar ik brei niet. Dus ik kijken voor een haakpatroon. Ja hoor! Ook een haakpatroon van een klein simpel mutsje.

Wat leuk om te zien… en nog mooier het idee erachter. Je steunt er Het Nationaal Ouderenfonds mee. O ja! En Innocent geeft liever geld uit aan dit dan aan reclame op tv. Dat vond ik een mooie gedachte.

Breien en haken voor een goed doel

Maar zoals dit zijn er zoveel… Ik zal hieronder een paar goede doelen geven.

Samen breien hoort er een beetje bij.  (www.samenbreien.nl)

Hier hebben ze een leuk concept voor ouderen… ze organiseren leuke breiclubs en haakclubs in Nederland. Er zijn al diverse clubs aangemeld.

Haken-voor-een-goed-doel-8Maar je kan ze ook steunen: door een bloempje te haken. Het kan nog net… voor 29 oktober hebben ze nog bloemen nodig!

De bloempjes die komen in het kerstpakket van de Sligro. Het Nationaal Ouderen fonds krijgt dan een bijdrage zodat ze nog meer leuke dingen kunnen maken in de gratis brei- of haakclubs in de buurt!

Zonder uitgebreide instructies. (er is wel een patroon aanwezig, maar je kan je uitleven!) Je kan een bloem maken zoals je zelf wilt.

Stuur jouw bloem inclusief naam, adres, woonplaats en eventueel e-mailadres naar:

Nationaal Ouderenfonds
t.a.v. Milou van den Dool
postbus 11
3980 CA Bunnik

Knuffels

www.knuffeldeken.com

Haken-voor-een-goed-doel-9De knuffeldekens worden gemaakt voor kinderen die als gevolg van hun ziekte een ernstige belemmering in hun dagelijks leven hebben.

Het hoeft geen deken te zijn, een knuffel kan ook heel goed.

Kinderen met een ernstige handicap hebben steun aan een knuffel. Een knuffel kan het kind geborgenheid en warmte bieden.

Alles wat gehaakt (of gebreid) kunnen ze gebruiken. Het gaat erom dat een kind (of een kleine volwassene met een grote/ kleine beperking hulp krijgt. Alles kan als het maar vrolijk is. Ik heb potjes gezien met een mooi dekseltje, zorgenvriendjes, tasjes, en hele mooie dekens. Geweldig dat zoiets kan.

Neem maar eens een kijkje op hun site! Ziet er erg leuk uit en je zit niet vast aan een patroon, alleen het patroon dat je zelf kiest! Makkelijk of moeilijk.

De knutsels worden aangeboden en kunnen gekocht worden via de site.

En blijven de dekens ook niet in de kast liggen…

Earlybirds

www.earlybirdsfotografie.nl

Haken-voor-een-goed-doel-5Angelique heeft deze site ook al genoemd. Dus ik herhaal dit mooie initiatief maar even…

Earlybirds is voor te vroeg geboren baby’tjes. Er zijn wel richtlijnen voor wol, wasmiddel en patroon.

Maar wat een mooi idee! Je steunt meerdere mensen in 1 keer. De ouders en het kindje.

Neem eens een kijkje op de site en kijk of je tijd kan vinden voor een mooi werkje te maken en op te sturen.

De foto’s op de site ontroerden me!

Stichting babyspullen

Haken-voor-een-goed-doel-4www.stichtingbabyspullen.nl

Ook een initiatief in Nederland. Ze stellen pakketten samen voor aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben. Je zult versteld staan hoeveel dat er zijn.

Dekentjes, knuffels, kleding,… alles kunnen ze gebruiken wat een baby nodig heeft. Dus kan je niet haken of breien, dan kan je ook kopen.

Er zijn zelfs plaatsen waar je de spullen kan inleveren. Alle gegevens vind je op hun site.

Mocht je tijd over hebben en je kan het missen. Dan is dit een mooi doel om je creativiteit te laten gaan in babyspulletjes.

 

Zieke kinderen

Haken-voor-een-goed-doel-6www.zonnedekens.be

Ook onze zuiderburen hebben zo’n mooi gebaar voor de medemens. Het lijkt een beetje op de Nederlandse versie van knuffeldeken.com, maar dan een beetje anders.

Voor kinderen die langdurig ziek zijn; je kan er van alles voor ze maken. Zij zorgen ervoor dat het op de juiste plek komt. Mooi toch!

Je werk krijgt een doel in zijn leven. Voor meer informatie kijk op hun site. En als je de reacties leest van ouders, dan krijg je gewoon zin om iets voor ze te maken.

Haken-voor-een-goed-doel-2Wellicht dat we de komende maanden allemaal een klein steentje bijdragen aan een goed doel en zo ook zelf een goed gevoel krijgen! (Ik heb dat in ieder geval wel!) 

Er zijn zoveel mensen in Nederland die het moeilijk hebben. Klein en groot! Dus waarom niet delen met je knappe kunsten… 

Wat ga jij steunen? … ik weet het nog niet. Een bloempje heb ik zo gemaakt. Een knuffel in zacht katoen… of …. Gelukkig is mijn te-doen-lijstje lang genoeg.

Haak ze!

tiny
Door

tiny

op 24 Oct 2015

Mag ik hier een aan toevoegen? BERENDEKENS. Dekens voor kinderen met een ongeneselijke ziekte.

Marie Anne van den Berg
Door

Marie Anne van den Berg

op 26 Feb 2017

Dat lijkt me een mooi goed doel om berendekens te maken voor zieke kinderen. Graag ontvang ik meer informatie hierover.

Esmeralda de Vries
Door

Esmeralda de Vries

op 25 Oct 2015

Kennen jullie al het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld? In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa en willen we als Nederland laten zien wat Mienskip betekent. We vragen mensen om een of meerdere granny squares te haken in de maat 10x10 cm. Die losse vierkantjes kan je opsturen naar de haakgroepen van de verzorgingshuizen ban Palet. Daar maken ze er een deken van in de maat 140x200 cm. Je mag natuurlijk ook zelf of met jouw buurt, club, school, zangkoor of mensen uit een buurt- of verzorgingshuis uit jouw buurt/wijk een eigen deken haken. Kleur, materiaal of patroon is niet belangrijk, als de maat maar klopt. Want die dekens worden in 2018 op de hoeken aan elkaar gekoppeld zodat er een hele grote deken ontstaat. Op deze manier visualiseren we hoe je met een kleine bijdrage (1 granny square) samen tot iets groots in staat bent. Na de uitdaging van 10.000 dekens worden ze geschonken aan goede doelen (ook zoals hier al enkele voorbeelden van zijn genoemd) die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Op Facebook vind je meer informatie en foto's van dekens op: De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld Haak je aan? Haken is verbinden. Op Twitter kan je ons volgen via #GGDW Wie doet er mee en haakt aan?

Carol
Door

Carol

op 24 Dec 2016

Jammer, veel linkjes werken niet (meer)

Angela
Door

Angela

op 04 Apr 2017

Ook http://www.hartendekens.nl/ is een fantastisch mooi initiatief om kinderen die het zwaar hebben te steunen met je haakwerk.

Els Bovenlander
Door

Els Bovenlander

op 31 Dec 2018

Ik heb een doos vol gehaakte vierkantjes 10 x 10 (katoen). Willen jullie die hebben en zo ja waar zal ik ze naar toe sturen?

R Stad
Door

R Stad

op 11 Nov 2020

Goedendag, Ik heb in coraonatijd een leuke grijs/roze gemeleerde deken gehaakt van 140 breed en 180 lang. Hebben jullie daar belang bij, zo ja waar stuur ik die heen , en op wiens kosten? Groet Ria

Reactie plaatsen