Even voorstellen: Sofie - Breiclub.nl
Alles over breien
Redactie Breiclub
Alles over breien
4 min
9

Even voorstellen: Sofie

4 min
9

Even voorstellen: Sofie. 

Hallo!!! Ik ben Sofie en ik ga voor Breiclub.nl bloggen …. Een nieuwe uitdaging. Ik heb er helemaal geen ervaring mee. Maar ik ga alvast de uitdaging aan.

Reeds enkele blogjes staan online:

Even-voorstellen-Sofie-6Hier volgt een korte omschrijving van mezelf:

Ik ben 41 jaar en woon in Vlamertinge een deelgemeente van De Vredestad Ieper.

Gelegen in de provincie West Vlaanderen in België. Ben getrouwd met Jurt en heb twee zonen Jörn (16 jaar) en Jart (13 jaar ).

Ik werk als ergotherapeut in een Woon en Zorgcentrum in Ieper. Mijn hobby’s zijn hoe kun je het raden: haken en breien.Ook ben ik de persoonlijke chauffeur van mij kids. Ik verzamel ook postzegels van België en Nederland. En vanaf nu mijn nieuwste uitdaging bloggen voor Breiclub.nl.

Mijn liefde voor handwerken is al tijdens mijn kinderjaren begonnen. Mijn grootmoeder haakte en breide in die tijd voor de Missies. Er passeerde geen dag dat ze de haakpen of breinaalden niet opnam.

Mijn grootmoeder woonde ook naast ons waardoor meermaalse bezoekjes per dag gemakkelijk waren. Natuurlijk keek ik als kind vol bewondering naar al dat mooie werk en wilde dit natuurlijk ook uit proberen.

Vlug was er de ontgoocheling dat het handwerk niet zo vlug vlotte en dat er vele uurtjes in kropen. Maar toch gaf ik de moed niet op en bleef maar proberen.

Toen we op de lagere school leerden haken met het alom gekende blauwe en rode katoen kon mijn pret niet op. Ik was zeer kritisch op mijn werk en bij het eerste foutje was het terug opnieuw beginnen. (en deze eigenschap bezit ik nog steeds ☺)

In het middelbaar volgde ik de richting Snit en Naad. Maar dat was niet zo mijn ding. Met als gevolg dat ik de richting van de zorg in sloeg. Tijdens mijn stage kon ik mijn creativiteit volledig de vrije loop laten gaan in mijn activiteiten. Waardoor ik uiteindelijk koos voor de studierichting ergotherapie.

Na mijn studies begon ik onmiddelijk in het werkveld in het woon en zorgcentrum. Waar ik na 19 jaar nog steeds ben tewerkgesteld.

Tevens stapte ik in het huwelijksbootje  met Jurt en er volgden twee schatten van zonen. In deze periode was er natuurlijk heel weinig tijd voor persoonlijk handwerk. Enkel de doopsuiker traktaten heb ik in die periode gemaakt.

Door mijn job ben ik eigenlijk terug gaan handwerken. In het woon en zorgcentrum waren enkele bewoners die nog vlot konden breien en haken. Ook was er een groepje die het graag deed maar zelfstandig haken en breien was moeilijk.

Even-voorstellen- Sofie-8

Ateljeetje

Zo zijn we van start gegaan met een kleinschalig ateljeetje. Waar de bewoners meermaals per week samen kwamen om te handwerken. Of gewoon weg samen een babbeltje te slaan en dit gaat natuurlijk over wat iedereen gemaakt heeft of nog wil maken.

Even-voorstellen- Sofie-2

Dit project groeide en ook vrijwilligers kwamen meehelpen in het ateljeetje. Ik ben nog steeds op zoek naar nieuwe en vooral eenvoudige ideetjes. Onze werkstukjes worden dan ook te koop gezet in het woon en zorgcentrum. Maar het hoogtepunt is vooral de jaarlijkse Kerstmarkt.

Toen ik op een dag op het net de site van Breiclub.nl terecht kwam, kon ik als het ware mijn ogen niet geloven. Ik was super enthousiast en maakte me snel lid. Ik kwam van de ene verrassing in de andere .

Toen ik de Mystery Blanket 2015 ontdekte zag ik dit als een groote uitdaging. Mijn vriendin kon ik ook overtuigen om deel te nemen.en we besloten om deel te nemen aan de Mystery Blanket Haken.

En ondertussen werk ik nog aan zoveel ………………………… dingen. Zoals eerdere bloggers het noemen WIP’s:

  • Een tas met bliklipjes
  • Inktvisjes voor couveuse kindjes haken.
  • Heidi Bears creaties
  • Haakdecoraties voor snoeppotjes
  • Blog
  • En weldra De Mystery Blanket 2015

Met deze in een vogelvlucht het onstaan van mijn liefde voor het haken en breien en natuurlijk voor het handwerken in het algemeen?

Zijn er soulmates die zich in dit verhaal herkennen ?

Reacties
Categorieën