Gratis breipatroon van een kussen - Breiclub.nl
Gratis breipatroon van een kussen

Ik deel vandaag een gratis breipatroon van een kussen uit de winkel met je! Toen een vriendin onlangs begon over een supermooi kussen met kabels dat ze had gezien in een winkel en of ik daar een breibeschrijving van kon maken, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Ik wil deze breibeschrijving graag met jullie delen.

Gelukkig kon ik het kussen opzoeken op de website van desbetreffende winkel, in dit geval HK Living, en ben ik er even voor gaan zitten om het breipatroon uit te schrijven.

Ik merk dat ik steeds vaker in de winkels leuke ideeën opdoe voor kussens, sjaals, mutsen en vesten en deze thuis probeer na te maken. Een voorbeeld hiervan is dit vest voor mijn dochter. Ik vind de namaakversie mooier geworden dan de versie die ik in de winkel zag.

Vest origineel foto 2 Vest FOTO 3

Breipatroon voor een kussen met kabels

Dan nu de breibeschrijving voor het kussen met kabels. Mijn vriendin en ik zijn er zelf nog niet aan toegekomen het kussen te maken, maar dat gaat er zeker van komen.

Voorstel voor benodigd materiaal 200 gram garen met stekenverhouding 10 steken x 12 naalden, bijvoorbeeld in Katia Canada of Katia Siberia (acryluitvoering) of in Katia Cotton Cord (katoenuitvoering), breinaalden nr. 8, binnenkussen/vulling 50 x 50 cm.

Beschrijving

51 steken opzetten en vervolgens 8 naalden ribbelsteek breien. Brei vervolgens als volgt: 5 steken ribbelsteek, 2 steken averecht, 6 steken kabel A, 2 steken averecht, 1 steek recht, 2 steken averecht, 15 steken kabel B, 2 steken averecht, 1 steek recht, 2 steken averecht, 6 steken kabel A, 2 steken averecht, 5 steken ribbelsteek.

In de teruggaande naalden de steken breien zoals ze zich voordoen.

KABEL A

Kruis in de 5de naald van het patroon 3 steken achter het werk langs (3 steken op de kabelnaald achter het werk plaatsen, 3 steken recht breien en vervolgens de 3 steken van de kabelnaald recht breien). Herhaal dit nog 4 keer elke 8ste naald, dus in 13de, 21ste, 29ste en 35ste naald.

KABEL B

Brei gelijktijdig voor kabel B als volgt:

Kruis in de 5de naald twee keer 3 steken achter het werk langs (zie uitleg hierboven) en brei de laatste 3 steken van de kabel recht.

Brei vervolgens na 4 naalden (de eerste keer in de 9de naald) 3 steken recht en kruis dan twee keer

3 steken voor het werk langs (3 steken op de kabelnaald voor het werk plaatsen, 3 steken recht breien en vervolgens de 3 steken van de kabelnaald recht breien).

Herhaal deze 8 naalden nog 4 keer.

 

Brei tot een totale hoogte van 48 naalden (= inclusief de eerste 8 naalden ribbelsteek). Brei vervolgens nog 8 naalden ribbelsteek (totale hoogte 56 naalden) kant dan alle steken breiend af.

 

Brei het tweede deel hetzelfde.

 

Afwerking: Leg de beide delen op elkaar en sluit de boven-, onder- en zijnaden. Stop bij de laatste zijnaad de kussenvulling erin.

 

Maken jullie ook wel eens kussens, sjaals, mutsen of vesten waarvan je het origineel in de winkel hebt gezien?

jannievanderpol
Door

jannievanderpol

op 18 Sep 2015

Heel mooi patroon ik denk dat ik het ga maken. Voor mijn dochter heeft pas een nieuwe bank.

Inge porte
Door

Inge porte

op 30 Dec 2017

Ik zou ook graag een kussen breien,maar kan nergens een foto van jouw kussen met kabels vinden.

Reactie plaatsen